Vilniaus gatvės atkarpos remonto rangos darbų sutartis gali būti nutraukta?

Aktualijos, Naujausi

Svarstomi galimi projekto eigos scenarijai

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Vasarai persiritus į antrąją pusę ukmergiškiai nekantraudami laukia žadėto Vilniaus gatvės atkarpos remonto. Jo pradžia buvo numatyta birželio 15 dieną, tačiau archeologinių tyrimų šalia Vilniaus gatvės metu aptikus specialistus sudominusių radinių, darbai nukelti. Kaip skelbia rajono savivaldybė, Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos leidimą pradėti vykdyti kelio Nr. 115 Ukmergė–Molėtai ruožo nuo 0 iki 0,377 km rekonstravimo darbus išduos tik atlikus detaliuosius tyrimus. Nei kiek tai truks, nei kiek kainuos kol kas nežinoma. Taip pat neaiški ir projekto vykdymo eiga.

Jei detalieji tyrimai užtruktų kelis mėnesius ir kelio atkarpos remontas, kurio metu maždaug mėnesiui būtų uždarytas transporto priemonių eismas per vienintelį Ukmergėje tiltą, prasidėtų rudenį, tai Ukmergės gyventojams sukeltų didelių nepatogumų. Pavyzdžiui, mieste esančios abi gimnazijos yra vienoje Šventosios upės pusėje, didelė moksleivių dalis gyvena kitoje, Užupyje, juos tėvai kasdien vežioja į mokyklas. Taip pat per automagistralę būtų nukreiptas ir miesto autobusų, kitų transporto priemonių eismas. Tai pareikalautų ne tik papildomų laiko sąnaudų, būtų sudėtinga pagal keleivių srautus suderinti autobusų grafikus ir pan.

Rajono savivaldybės administ-racijos direktorius Darius Varnas „Gimtajai žemei“ teigė, jog nutikus taip, kad darbų pradžia nusikeltų į rudenį, būtų tariamasi su kelio savininku ir Vilniaus gatvės atkarpos kapitalinio remonto darbų užsakovu – Lietuvos automobilių kelių direkcija dėl projekto vykdymo atidėjimo pavasariui.

„Nors rajono savivaldybė nėra šio kelio savininkė, sieksime, kad prieš žiemą remontas nebūtų pradėtas“, – patikino D. Varnas.

Kalbėdamas apie susidariusią situaciją direktorius neslėpė, jog įgyvendinant projektus, kurių teritorija patenka į kultūros paveldo saugomą Ukmergės senamiestį, susiduriama su įvairiais ribojimais ir kitomis kliūtimis. Pasak D. Varno, pagal dabar galiojančią tvarką teritorijos archeologiniai tyrimai atliekami projekto lėšomis. Kai sumos siekia ne vieną šimtą tūkstančių eurų, kyla grėsmė visam projektui. Taip gali nutikti ir šiuo atveju. Nepakeldamas finansinės naštos, rangovas gali nutraukti sutartį.

Susisiekėme ir su Lietuvos automobilių kelių direkcija, kuri yra pasirašiusi sutartį dėl valstybinės reikšmės krašto kelio Nr. 115 Ukmergė-Molėtai rekonstravimo ruože nuo 0 km iki 0,377 km su UAB „Fegda“. Pateikėme kelis Ukmergės gyventojams labai rūpimus klausimus – kada prasidėtų kelio ruožo rekonstrukcija, kiek ji truktų; kiek laiko būtų uždarytas transporto eismas per tiltą.

Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vadovė Aušra Ramoškaitė atsiuntė tokį atsakymą: „Ši situacija Kelių direkcijai žinoma. Tik po to, kai bus gautas oficialus projekto rangovo kreipimasis, bus svarstomi tolimesni galimi projekto eigos scenarijai. Daugiau informacijos galėsime pateikti po to, kai bus aptarti ir pasirinktas projekto vykdymo scenarijus.“

AUTORĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • **** :
    Yra sios partijos atstovu. Gal geriau but paprastu pilieciu....
  • Klausimas :
    Ar jau yra Ukmergeje Skvernelio partijos ,, Vardan Lietuvos"" skyrius? Keista , kad iki siol nieko apie tai negirdeti, nors nauja partija labai populiari. Gal ten yra atranka, ir buvusiu komunistu ir partines nomenklaturos nepriima, kaip i kitas partijas, todel ir nesikuria skyrius?
  • Skaitytojas :
    o kaip suprasti - kasinėjimai vyksta juk ne ant tilto? Kodėl jo remontuoti nebuvo galima, kada žadėjo?
  • Gyventojas :
    mano girtas kaimynas tvarkosi geriau nei mūsų juokdariukai
  • Nepamirškite šių herojų per rinkimus! :
    Patikslinimas dėl remonto - Žmonės, birželio mėn buvo planuojama remontuoti tik atkarpa nuo centro iki tilto, o ne pats tiltas. Apie pačio tilto remontą nieko nerašoma.
  • Xxxx :
    Ilgameciai tarybos nariai- amzini tarybos nariai!!!! PVz. Piesinas kiek kadenciju sedi? Galiauskai ir t.t. o kaip del sveikatos? amziaus?
  • Ukmergietis :
    Jei su Pivonijos aikštele nesusitvarko 4 metai,tai isivaizduokite, kas bus su tiltu! Gal ,tiesiog palikti, kaip yra ,jei sugrius ,tai sugrius! O,dėl administracijos ir tarybos narių kompetencijos spręsti eilinius klausimus-penas rinkėjams ,gerai pagalvoti, prieš ateinančius rinkimus!
  • **** :
    Gal bilietus jie turi? Ar mus rinkejus durniais mato?
  • Xe :
    O kaip jums scenarijus pirmiau pastatyti nauja tilta ir aplinkeli,kuriuos pries kiekvienus rinkimus Ukmerges pizdаbolu valdzia mums zada - o tada jau uzdaryti Vilniaus gatves tilta remontui.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas