Aktualijos, Naujausi

Paskelbta apie naujus kunigų skyrimus

Kauno arkivyskupijos kurija paskelbė informaciją apie įvairiose parapijose tarnaujančių kunigų naujus skyrimus. Pasikeitimų yra ir Ukmergės dekanatui priklausančiose parapijose.

Arkivyskupo Kęstučio Kėvalo sprendimu kunigas Valdas Šidlauskas atleistas iš Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijos vikaro ir Ukmergės ligoninės kapeliono pareigų. Ketverius metus Ukmergėje tarnavęs 43-ejų kunigas paskirtas Kėdainių Šv. Juozapo parapijos vikaru.

Naujuoju Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijos vikaru paskirtas 48 metų kunigas Gražvydas Geresionis. Jis gimė ir užaugo Ukmergėje, 1999-ųjų gruodį gavo kunigo šventimus, tų metų antrąją Kalėdų dieną gimtinėje, Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje, aukojo pirmąsias šv. Mišias. Pirmasis kraštiečio dvasininko paskyrimas buvo Kauno šv. Antano Paduviečio parapijos vikaru. Nuo 2002-ųjų kovo G. Geresionis tarnavo Dotnuvos Viešpaties Apreiškimo Švč. M. Marijai ir Šlapaberžės Nukryžiuotojo Jėzaus parapijų klebonu.

Išvykus kunigui V. Šidlauskui, Ukmergės ligoninės kapelionu arkivyskupas paskyrė Ukmergės švč. Trejybės ir Lyduokių šv. arkangelo Mykolo parapijų kleboną kunigą Šarūną Petrauską.

Kaip „Gimtajai žemei“ paaiškino Ukmergės dekanato dekanas kunigas Raimundas Kazaitis, planuojama, kad dvasininkų pasikeitimai įvyks apie liepos pabaigą-rugpjūčio pradžią.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas