Kriminalai

Ukmergiškiai – tarp dažniausiai pranešančių apie mokestinius pažeidimus

Per devynis šių metų mėnesius Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Vilniaus AVMI), pasitikėjimo telefonu 1882 iš apskrities gyventojų sulaukė beveik 460 pranešimų apie galimus mokestinius pažeidimus. Dažniausiai, be Vilniaus miesto ir rajono, apie tai informavo Ukmergės savivaldybės gyventojai.

„Sausio-rugsėjo mėnesiais Vilniaus apskrityje apie mokestinius pažeidimus pasitikėjimo telefonu 1882 pranešta Vilniaus mieste – 361, Vilniaus rajone – 40, Ukmergės savivaldybėje – 14, Šalčininkų. – 14, Trakų – 11, Elektrėnų – 9, Švenčionių – 3, Širvintų – 2 kartus“, – rašoma Vilniaus AVMI pranešime spaudai.

Gyventojai visuomet gali išlikti anonimais, tačiau savo kontaktus nurodė beveik 54 proc. pranešėjų.

Daugiausiai pranešimų iš gyventojų sulaukta apie gautas, bet nedeklaruotas pajamas (patalpų, turto nuoma), neišduotus kasos kvitus, neišrašomas sąskaitas faktūras už pirktas prekes ar paslaugas, vykdomą neregistruotą veiklą.

„Nuo 2006 m., kai pradėjo veikti VMI pasitikėjimo linija 1882, pagal visos šalies gyventojų gautus pranešimus apie galimai vykdomus mokestinius pažeidimus, iš viso išaiškinta daugiau nei 42,2 mln. eurų nesumokėtų mokesčių, baudų ir delspinigių (iš jų per 2021 m. 9 mėn. – 518,9 tūkst. eurų)“, – informuoja Vilniaus AVMI.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • XXXX :
    to vmi - pas balciuniene kreipkis ... ji moka su savais istatymais visus benamiais daryti, i kaimus grusti ..
  • VMI :
    Reikia skusti nelegalius nuomininkus. Igryso iki gyvo kaulo,niekas nesako jeigu normalus,bet jeigu pijokai,kurie stena ir aimanuoja naktimis,dauzosi,baliai vos ne kiekviena diena,tai grusti tokius su visomis manatkemis,lai uzsiema VMI ! Lai i kaimus varo ar i soc. BUSTUS tokie mausai,neimanoma gyventi normaliems zmonems.
  • Anonimas :
    Patis nezino kaip prasimanyt pinigu pavydi ir ozyna velniai
  • \\\\\ :
    Tipo jie ka nors nustate? Ar pasipinigavo neblogai?
  • tipo :
    didziausiai stukaciai.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas