Projekto dalyvius sujungė bendros veiklos.

„Ir senjorui, ir jaunam“, Jaunimas

Virtuali Siesikų gimnazijos kelionė į Rumuniją

Violeta GRIGALIŪNIENĖ

Siesikų gimnazijos Erasmus+ projektų koordinatorė

 

Birželio 7–11 dienomis įvyko nuotolinis Erasmus+ projekto „Tolerance is my best friend“ („Tolerancija yra geriausia mano draugė“) partnerių susitikimas. Jį organizavo Rumunijos Tirgovištės miesto mokykla. Dalyvavo partneriai iš Lenkijos, Sicilijos, Bulgarijos ir mūsų gimnazijos, kuriai atstovavo 10 mokinių ir 4 mokytojos. Labai gaila, kad susitikimas vyko virtualiai ir dalyviams neteko džiaugtis savaitės kelione į nuostabiąją Rumuniją, tačiau organizatoriai dėjo visas pastangas, jog mokiniai bent kiek pajustų projekto veiklų džiaugsmą.

Pirmiausia susipažinome su Rumunija, partnerių miestu Tirgovište ir jų mokykla. Tirgovištė yra labai įdomus ir gražus miestas šalies pietuose, XV–XVI a. buvęs Valakijos (Valakija – istorinė sritis Rumunijos pietuose) sostine. Daugeliui yra gerai žinomas Valakijos kunigaikštis Vladas III Drakula, garsėjęs ypatingu žiaurumu. Iš jo valdymo laikų Tirgovištėje išlikęs Chindijos bokštas.

Dvi dienas vyko muzikinės veiklos: rinkome savo populiariausius dainininkus ir tradicinius šokius, stebėjome kitų šalių tradicines bei šiuolaikines dainas ir šokius, kartu dainavome ir šokome, dalyvavome viktorinose, žaidėme tolerancijos žaidimus.

Kadangi projekto uždavinys yra mokyti vaikus tolerancijos, daugybė veiklų buvo susiję su šia tema, pavyzdžiui, mokiniai dekoravo baltus marškinėlius, reklamuodami tolerancijos šūkius, piešdami ant jų vaizdus tolerancijos tema. Marškinėliai tapo tikrai labai informatyvūs ir estetiški. Taip pat visi plušo iš margų siūlų gamindami draugystės apyrankes. Jas pristatysime kitame partnerių susitikime Lenkijoje, kuris vyks birželio 28 – liepos 2 dienomis.

Susitikimą vainikavo virtualus visos savaitės nuveiktų darbų nuotraukų šou, dalyvių pažymėjimų įteikimas, bendras šokis ir palinkėjimai.

Erasmus+ projektų susitikimai yra tikrai nuostabūs, nes mokiniai susiranda naujų draugų, patobulina anglų kalbos žinias, puikiai praleidžia laiką ir sužino daug įdomių dalykų.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Baba :
    Faina mokytis Siesikuose

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas