Aktualijos, Naujausi

Vasarines gėles pakeitė našlaitės

Loreta EŽERSKYTĖ

Praėjusią savaitę Kauno gatvėje, priešais Kultūros centrą, vazose augusias palergonijas pakeitė melsvai baltos našlaitės. Jų pasodinta ir Vienuolyno gatvėje. Jei žiemą nebus didelių šalčių, tikimasi, kad šios gėlės savo žiedais ukmergiškius džiugins ir pavasarį.

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė „Gimtajai žemei“ papasakojo, jog šiais metais miesto papuošimu gėlėmis bei jų priežiūra rūpinasi UAB „Grožio idėja“, kuriai vadovauja kraštovaizdžio dizainerė Jurga Olisevičienė. Antrus metus iš eilės konkursą laimėjusi įmonė įsipareigojo ne tik sumodeliuoti gėlynus, teikti pavasarinių, vasarinių gėlių sodinimo bei priežiūros – laistymo, ravėjimo, tręšimo, vejos pjovimo – paslaugas, bet taip pat ir prižiūrėti daugiamečius gėlynus, vėlyvą rudenį juos atnaujinti bei paruošti žiemai. Miesto seniūnija šiemet visus gėlių daigus įsigijo iš UAB „Josvainių gėlės“.

„Nors miesto centre vyksta remonto darbai ir gėlių čia kol kas sodinti negalime, sutvarkytas erdves norisi pagal galimybes papuošti, kad džiugintų ir ukmergiškių, ir miesto svečių akis“, – kalbėjo seniūnė.

Pasak jos, dėl Kęstučio aikštėje ir jos prieigose prasidėjusios rekonstrukcijos šiemet miesto gėlynų tvarkymo ir priežiūros konkursas buvo skelbtas tik vieneriems metams. Dalį gėlynų priežiūros darbų teko atlikti ir seniūnijai.

Vis tik Z. Pečiulienės manymu, tokie pirkimai turėtų apimti ilgesnį laikotarpį. Tuomet galima geriau suplanuoti visus darbus bei tikėtis geresnio rezultato.

Tikimasi, kad atlikus remonto darbus šalia Vasario 16-osios bei Klaipėdos gatvių esančiame skvere, ši teritorija bus ir apželdinta. Taip pat naujų želdinių atsiras baigus Kęstučio aikštės, Draugystės skvero ir Pilies parko su prieigomis įrengimą. Tad kitąmet puošiant miesto viešąsias erdves žydinčiais augalais turės atsirasti naujovių.

Miesto seniūnė pasidžiaugė, kad pasiteisino J. Olisevičienės sumanymas 2019-ųjų pavasarį įrengti penkis gėlynus ir apsodinti juos daugiametėmis gėlėmis bei dekoratyviniais augalais. Jie atsirado prie centrinio pašto, prie miesto laikrodžio Vytauto ir Vilniaus gatvių sankirtoje, prie paminklo „Vėliavnešiai“, taip pat Vienuolyno gatvėje. Vytauto gatvėje, prie Santuokos rūmų, įveistas per 100 kvadratinių metrų užimantis rožynas.

„Ypač daug darbo įdėta sodinant rožes. Tačiau rezultatas pranoko lūkesčius. Einančius bei važiuojančius pro šalį džiugino visą vasarą vešliai žaliavusios ir gausiai žydėjusios rožės. Ne paslaptis, kad iš pradžių baiminomės, jog rožynas gali nukentėti nuo ilgapirščių. Galbūt dėl to, kad netoli yra įrengta vaizdo stebėjimo kamera, gal dėl ukmergiškių sąmoningumo kol kas į augalus niekas nesikėsino…“

Z. Pečiulienės ateities planuose mieste įrengti dar bent du rožynus. Vienas iš jų galėtų atsirasti prie Švč. Trejybės bažnyčios, dėl vietos kitam dar svarstoma. Taip pat seniūnė yra užsimojusi sutvarkyti vadinamąjį trikampį Vienuolyno gatvėje, šalia dviračių remonto kiosko.

„Dabar didžiausias darbas ruošiantis žiemai – surinkti nuo žaliųjų plotų lapus ir juos išvežti. Taip pat esame numatę nušluoti miesto gatves“, – kalbėjo pašnekovė.

Jau pasirašyta sutartis su UAB „Ukmergės butų ūkis“. Bendrovė įsipareigojo per laikotarpį iki gruodžio 1 d. tris kartus nuo 352,8 tūkst. kv. metrų žaliųjų plotų surinkti ir išvežti lapus.

AUTORĖS nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • To ukmergiškis :
    O kur garsiai žadėtas viešumas apie narcizus kas mėnesį ar kas savaitę skelbti kiek ir kas paaukojo?
  • Ukmergiškis :
    Labai gražu ir miestą puošia. Tik dar geras klausimas kur tie tarybos nario žadėti narcizai dingo? Su rinkimais pasibaigė ir pažadai....pinigus tai rinko.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas