Kūrybinių industrijų turnyro nugalėtojai.

Jaunimas

Originaliausios idėjos – Jono Basanavičiaus gimnazijos auklėtinių

Spalio mėnesį Jono Basanavičiaus gimnazijoje vyko Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Kūrybinių industrijų fakulteto (KIF) organizuotos dirbtuvės „Kūrybinės industrijos: nuo idėjos iki produkto“. Gimnazistai kartu su vizitavusia dėstytoja bei įmonės „Rio Lindo“ direktore Edita Šekšteliene rengė tris skirtingus dovanų „Swedbank“ klientams projektus. Pirmiausia moksleiviai išklausė trumpą paskaitą apie originalias idėjas, jų įgyvendinimą bei pritaikymą netikėčiausiose situacijose, o tada patys pasinėrė į kūrybinį darbą. Netradicinėje pamokoje dalyvavo penkios gimnazijos komandos.

Kiekviena iš jų pateikė įdomių ir prasmingų dovanų pasiūlymų, tačiau vieno penketuko idėjos išsiskyrė. Būtent jiems projekto kuratorė pasiūlė tęsti darbą šia kryptimi ir dalyvauti finaliniame renginyje VGTU. Gimnazistų komanda prie savo projekto plušėjo apie dvi savaites, kas vakarą susirinkdavo gaminti produktų, repetuoti prisistatymo. Po ilgo darbo buvo pasiektas lauktas rezultatas. Kaip dovaną verslo klientams, partneriams bei žiniasklaidai moksleiviai sukūrė produktų rinkinį kūčiukams kepti, stambiajam verslui – stalo žaidimą, o darbuotojams – šventinį fondiu vakarą. Gaminant dovanas buvo stengiamasi išlaikyti bendrą idėją – šeimos, draugų svarbą, šilto bendravimo džiaugsmą.

Lapkričio 30 d. gimnazistai išvyko į finalinį renginį, kuris vyko VGTU Kūrybinių industrijų fakultete. Kūrybinių industrijų turnyre moksleiviai susirungė su dar aštuoniomis komandomis iš visos Lietuvos, tarp jų – ir Ukmergės Antano Smetonos gimnazija. Kiekvienos mokyklos atstovai pristatinėjo labai skirtingus projektus – nuo šokio iki gido po savo rajoną ar virtualios Saulės sistemos. Nors visi pristatymai saviti, tačiau buvo vertinami pagal vienodus kriterijus – originalumą, kūrybiškumą, meniškumą, technologinius sprendimus, tikslų ir uždavinių apibrėžtumą. Komandas vertino kompetentinga komisija – menų ekspertė doc. dr. Eglė Jaškūnienė, režisierius Olegas Kesminas, VGTU KIF Kūrybos komunikacijos katedros lektorė, kino kritikė Rasa Paukštytė ir kiti. Kol komisija tarėsi tarpusavyje, dalyviai turėjo galimybę dalyvauti įvairiose paskaitose. Vakarop buvo paskelbti rezultatai. Trečiąją vietą užėmė Širvintų „Atžalyno“ progimnazija, antrąją – Naujosios Vilnios Juzefo Ignacijaus Kraševskio gimnazija, na o pirmąją – ukmergiškiai, Jono Basanavičiaus gimnazijos atstovai. Vertingi ir inovatyvūs prizai į gimnaziją atkeliaus vėliau. Moksleiviai džiaugėsi ne tik pergale, bet ir kuratorės pažadėta kelione į „Swedbank“ bei jos vadovaujamą įmonę.

Apie tai „Gimtosios žemės“ redakcijai parašė Pijus Brazinskas.

G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas