J. Songaila (dešinėje), M. Džiovenis ir G. Gelūnas apdovanoti taurėmis.

Sportas

Ukmergiškius bėgikus lydi sėkmė

Rajono bėgimo entuziastai ir šiemet sėkmingai dalyvauja įvairiose varžybose, nepraleidžia Lietuvos bėgimo taurės (LBT) organizuojamų bėgimų bei pelno prizines vietas.

Kovo 11-ąją Jonavoje vyko tradicinis, jau 35-ą kartą organizuotas bėgimas „Obeliskas A. Kulviečiui – Jonava“ bei Lietuvos bėgimo taurės III etapas, kuriame dalyvavo gausus būrys bėgikų ne tik iš Jonavos, bet ir iš visos Lietuvos bei užsienio šalių. Tarp dalyvių buvo ir ukmergiškiai.

Patiems mažiausiems bėgikams buvo paruošta 400 m trasa. Čia laikas nebuvo skaičiuojamas, visi dalyviai apdovanoti atminimo medaliais. Kaip ir kiekvienais metais, renginio organizatoriai dalyviams siūlė ir dvi pagrindines trasas: 2 kilometrų, esančią miesto centre, arba 15 kilometrų, kurioje bėgikai simboliškai startavo nuo Kulvos seniūnijoje esančio A. Kulviečio obelisko. Savo jėgas 15 arba 2 km distancijose išbandė 572 dalyviai.

Ukmergiškiai – Sergej Folmer, Adas Gudonis, Medardas Džiovenis, Gintautas Gelūnas, Vytautas Jarusevičius, Žilvinas Maleronka ir Juozas Songaila – pasirinko ir įveikė 15 km trasą. Šis bėgimas mūsų sportininkams buvo sėkmingas, iškovotos trys prizinės vietos. Savo amžiaus grupėse M. Džiovenis ir J. Songaila laimėjo pirmas vietas, o G. Gelūnas atbėgo antras.

Laimėtojams buvo įteiktos taurės, rėmėjų ir organizatorių dovanos.

Ukmergės bėgikai šiemet jau varžėsi Kėdainiuose, Mažeikiuose, gausiai dalyvavo bėgime Ukmergė-Pabaiskas. Dabar sportininkai ruošiasi Panevėžyje vyksiančiam penktajam LBT etapui – 56-osioms bėgimo varžyboms „Senvagė 2024“, kurios vyks balandžio 6-ąją.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas