Policijos komisariato viršininkas Saulius Kazlauskas padėkojo svečiui už suteiktas naudingas žinias.

Aktualijos

Apie kibernetinį saugumą – su IT specialistu

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

 

Ukmergės rajono policijos komisariate lankėsi kibernetinio saugumo ekspertas, visuomenininkas, verslininkas Marius Pareščius.

Susitikime su pareigūnais svečias sakė, kad pirmasis kompiuteris į rankas pateko, kai jam buvo 9 metai. Labai greitai žaidimai peraugo į rimtą domėjimąsi informacinėmis technologijomis ir tyrinėjimą.

M. Pareščius ukmergiškiams papasakojo apie kibernetines atakas. „Tai, kas iš pradžių buvo tik „chuliganizmas interneto platybėse“, peraugo į finansinius nusikaltimus ar dar didesnius užmojus, siekiant destrukciją įvesti tam tikruose valstybiniuose sektoriuose“, – kalbėjo saugumo specialistas.

Pokalbio metu buvo diskutuojama apie sukčiavimus internetinėje erdvėje, ypatingai susijusius su pasiūlymais investuoti. Tokius nusikaltimus labai sunku ištirti, kadangi sukčių „tinklas“ nusidriekia per kelias valstybes.

M. Pareščius ragino saugoti savo duomenis. Patarė kiekvienai interneto svetainei turėti atskirą ne mažiau kaip 12 simbolių slaptažodį, kurį sudarytų didžiosios ir mažosios raidės, skaičiai ir simboliai; prisijungimui prie socialinių tinklų naudoti 2 faktorių autorizaciją.

Svečias taip pat atsakė į Policijos komisariato darbuotojų klausimus.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas