Šaškių finalinių varžybų momentas.

Sportas

Jauniausia komanda turnyre žaidė pagirtinai

Kovo 1-ąją Marijampolėje vyko Lietuvos mokyklų žaidynių šaškių finalinės varžybos. Jose dalyvavo 27 komandos, kurias sudarė gimę 2008 m. ir jaunesni žaidėjai (5-9 klasių mokiniai). Ukmergei atstovavo „Šilo“ progimnazijos šachmatininkai Edvinas Latanauskas, Adas Valikonis, Tajus Augūnas ir Mėta Mikulinaitė. Jauniausia visame turnyre komanda sužaidė devynias partijas ir užėmė 12 vietą.

Kaip teigė ukmergiškių trenerė Virginija Savickienė, asmeniniai sportininkų, kurie visi geriau nei šaškėmis žaidžia šachmatais, rezultatai visai neblogi. Antrokas Edvinas, žaisdamas su vyresniais varžovais, net keturias partijas laimėjo, tris baigė lygiosiomis ir tik dvi pralaimėjo. Mėta Mikulinaitė pralaimėjo tik vieną partiją iš devynių, ir tik dėl to, kad susipainiojo, jog šaškės – ne šachmatai, atgal nevaikšto. Adas ir Tajus žaidė pirmosiose lentose su stipriausiais varžovais, tad abu patyrė po keturis pralaimėjimus.

Tą pačią dieną, kai vyko šaškių varžybos, Edvinas, Tajus ir Adas, vos spėję grįžti į namus, prisijungė prie nuotoliu vykusio penktadieninio šachmatų turnyro. Tarp 16 dalyvių Tajus iškovojo pirmąją vietą, Adas – antrąją, o Edvinas – šeštą vietą.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas