Aktualijos

Kviečiame rašyti Nacionalinį diktantą

Po kelerių metų pertraukos vėl rengiamas Nacionalinis diktantas. Kovo 15-ąją, 11 valandą, diktantas bus transliuojamas per LRT radiją bei portale lrt.lt

„Rašyti diktantą kviečiame visus. Savo kalba galime rūpintis tik mes patys. Net jei klystame rašydami ar kalbėdami, visada galime tobulėti – kartu su draugais, kolegomis ar bendramoksliais. Tik kiekvieno mūsų apsisprendimas lems, kokia ateityje bus lietuvių kalba“, – teigia Nacionalinio diktanto organizatorė Vytautė Šmaižytė-Kuliešienė.

Prie kalbos šventės kviečiamos prisijungti bibliotekos, savivaldybės, įstaigos, įmonės, mokyklos ir užsienio lietuvių bendruomenės. Įmonės ir organizacijos diktantą galės rašyti savo patalpose, o užsienio lietuvių bendruomenės iš organizatorių gaus diktanto įrašą ir konkurse galės dalyvauti kovo 16–17 d. sau patogiu metu.

Tradiciškai bus išrinktas raštingiausias mokinys, raštingiausias suaugusysis ir raštingiausias užsienio lietuvis. Diktanto finalas bus rengiamas gegužės mėnesį Vilniuje.

Pasitikrinti savo raštingumą kviečiami ir ukmergiškiai. Diktantas bus rašomas Ukmergės rajono savivaldybės (Kęstučio a. 3) 2 aukšto salėje (13 kab.). Norinčius rašyti diktantą prašytume registruotis (8 340) 60 309; d.ivaskeviciene@ukmerge.lt

Rajono savivaldybės informacija

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Edvinas :
    Kažkada bandžiau rašyti tą diktantą. Numojau ranka po poros sakinių. Diktuojama buvo tokiu tempu, kad tiesiog nespėjau rašyti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas