A. Girnienė (dešinėje) su Jaunimo laisvalaikio centro bendruomene.

Jaunimas, Naujausi

Biblioteka – prasmingam jaunimo laisvalaikiui

Ukmergės Vlado Šlaito viešoji biblioteka plečia veiklų spektrą, skirtą jauniems žmonėms. Bibliotekos darbuotojai, siekdami geriau suprasti šiandienos jaunimo poreikius ir siūlyti jiems įdomias bei aktualias paslaugas, bendradarbiauja su Jaunimo laisvalaikio centru, Ukmergės rajono jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“, rajono švietimo įstaigomis, psichologais ir kitomis organizacijomis bei specialistais.

Vyresnioji bibliotekininkė darbui su jaunimu Asta Girnienė advento metu su Jaunimo laisvalaikio centro bendruomene skaitė knygas, diskutavo, išbandė prasmingą kūrybinę veiklą. Šio susitikimo metu prisiminti advento laikotarpio papročiai, aptartas etnologo profesoriaus Liberto Klimkos požiūris į lietuviškąsias tradicijas. Taip pat diskutuota apie H. K. Anderseno prozos kūrinį „Šešėlis“.

„Džiugu, kad jaunimas, perskaitęs šią knygą, pasidalino savo mintimis ir įžvalgomis. Renginyje dalyvavusi Jaunimo laisvalaikio centro direktorė Daiva Pranskevičienė pasiūlė jaunuoliams ir dar vieną kūrybinės raiškos formą: kūrinį „Šešėlis“ perkelti į fotografiją, tapybą, muziką ar kitokius menus“, – teigė Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Aptarnavimo skyriaus vedėja Jurgita Urbonė.

Dar viena graži bibliotekininkų bendrystė užsimezgė su Ukmergės jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“. Gruodžio 14 dieną bibliotekoje buvo surengtas jaunimo festivalis „Nezombėk“. Renginio svečius pasveikino Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorė Inga Pračkailė. Festivalyje vyresnioji bibliotekininkė darbui su jaunimu A. Girnienė pristatė bibliotekos planuojamas veiklas jaunimui, dalyvavo organizacijų mugėje, kur susipažino su jaunimo įstaigų atstovais, apsikeitė idėjomis ir kontaktais bendriems ateities projektams. Viso „Nezombėk“ renginio metu dalyviai klausė paskaitų apie jaunimo savanorystės galimybes Lietuvoje ir užsienyje, savo patirtį pristatė Eurodesk (Europos jaunimo informacijos tinklas) ats-tovas Augustinas Kubiliūnas. Sėkmės istorijomis dalinosi jaunasis Stand-up komikas Nedas Zimantas bei repo atlikėjas ukmergiškis Pijus Opera. Susitikimo pabaigoje Pijus Opera atliko ir repo kūrinių, tarp kurių buvo ir puikių improvizacinių momentų, kuriais atlikėjas atraktyviai pristatė ir bibliotekos salėje eksponuojamą žymios mūsų kraštietės menininkės Kazimieros Zimblytės kūrinių parodą.

Biblioteka nuoširdžiai dėkoja savo draugams ir bičiuliams, su kuriais kartu gali kurti ir dovanoti prasmingą veiklą jaunimui. O 2024 metais planuojama dar daugiau naujų susitikimų, diskusijų ir bendrų veiklų.

„G. ž.“ inform.

„Nezombėk“ organizatorių nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas