55-iems jauniesiems ukmergiškiams įteikti padėkos raštai, gėlės ir piniginiai prizai.

Aktualijos, Jaunimas, Naujausi

Pagerbti gabiausieji rajono vaikai ir jaunimas

Gruodžio 21-ąją Ukmergės kultūros centre vyko renginys, skirtas gabiausiems rajono savivaldybės vaikams ir jaunimui iki 25 metų pagerbti. Į iškilmingą apdovanojimų ceremoniją buvo pakviesti talentingiausieji ir gabiausieji moksleiviai, jų mokytojai ir tėvai.

Čia rajono savivaldybės meras Darius Varnas, administracijos direktorė Inga Pračkailė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas 55-iems jauniesiems ukmergiškiams įteikė padėkos raštus, gėlių ir piniginius prizus (nuo 50 iki 200 Eur), kurių bendra suma – 7 tūkst. 350 Eur.

Daugiausia piniginių prizų – net 17 – įteikta Meno mokyklos, 16 – Sporto mokyklos auklėtiniams, 5 apdovanotieji mokosi Dukstynos pagrindinėje mokykloje, 4 – priklauso sporto klubui „Vilkas“ ir 3 – Ukmergės dziudo klubui, po 3 mokosi Antano Smetonos gimnazijoje ir Senamiesčio progimnazijoje, po 1 – „Šilo“ progimnazijoje ir Užupio pagrindinėje mokykloje, apdovanotas ir Ukmergės kultūros centro Sližių skyriaus duetas.

„Net neabejoju, kad šiandien čia susirinko patys geriausi, kūrybiškiausi, darbščiausi, stipriausi. Nepaprastai džiaugiuosi, kad rajone yra tiek daug puikiai besimokančių, talentingų mokinių. Ačiū visiems ir kiekvienam, kad pasiekimais garsinate mokyklas ir savo kraštą. Siekdami geriausių rezultatų, tuo pačiu rodote pavyzdį bendraamžiams. Linkiu niekada nesustoti – savo žiniomis, savo darbu ir gebėjimais jau dabar pasidėjote tikrai gerą pamatą, kuris, labai tikiuosi, taps tramplinu į tolimesnį gyvenimą. Sveikinu jus su tuo.

Ypatingą padėką skiriu ir mokytojams, kurie labai stengiasi dėl jūsų, tobulindami jūsų kantrybę ir „šlifuodami“ jūsų talentus. Kad ir kuklios tos premijos, kurias šiandien gausite, bet jei jos prieš artėjančias šventes padarys jūsų gyvenimą bent šiek tiek įdomesnį, būsime visi kartu pasiekę tam tikrą rezultatą.

Linkiu savo pasiekimais mūsų miestą garsinti ir kitąmet, kad prieš kitas Kalėdas vėl galėtume susitikti jau tradiciniu tapusiame renginyje. Visokeriopos sėkmės ir būkite sveiki!”, – kalbėjo D. Varnas.

Už nuopelnus įvairiuose respublikiniuose ir tarptautiniuose kūrybos, meno, gebėjimų, mokslo konkursuose, pasiekimus sporto varžybose, rungtynėse, čempionatuose rajono gabiausiuosius jau 17-us metus taip pagerbia savivaldybės įsteigtas Gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondas. Per tuos metus pastebėta, įvertinta, apdovanota tūkstančiai Ukmergės vaikų ir jaunuolių.

Fondo globėjas yra Ukmergės rajono meras, fondo komisijos pirmininkė – savivaldybės administracijos direktorė. Fondą sudaro rajono savivaldybės biudžeto ir rėmėjų skirtos lėšos. 2023 metais šį fondą parėmė bendrovės „Ukmergės duona“, „Ukmergės melioracija“, „Bikuvos prekyba“, „DAW Lietuva“ ir „Likmerė“. Pastaroji įmonė šiam fondui lėšų skiria nuo pat jo įsikūrimo pradžios – nuo 2007 metų.

Informaciją apie gabiausių vaikų ir jaunimo apdovanojimus parengė rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Chrisija Kvietkauskienė.

„G. ž.“ inform.

Dainiaus VYTO nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Robertas :
    A le blet ,pagalvok.Netvarkingai aprengti.Norėčiau tau i veida pasakyti tiesa apie tave.
  • Geroves valstybeje :
    Kaip teveliai gyvena( Jauciasi), taip ir atrodo ju vaikai.
  • Jonas :
    Visi vaikai atrodo nuostabiai!!! Jie Ukmergės Šaunuoliai!!! P.s. savo nesamoningą nuomonę pasilikę sau... Su Naujais metais!!!
  • Vaikai :
    Tai netvarkingai atrodo aprengti

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas