Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kuo oras-oras sistema naudinga verslui?

Apie šildymo sprendimus dažniau kalbama namų ūkių kontekste, tačiau iš tikrųjų verslui taip pat rūpi efektyvūs sprendimai ir galimybė sutaupyti. Oras-oras sistema, vadinamasis šilumos siurblys, verslui gali pasitarnauti įvairiose situacijose ir padėti nemažai sutaupyti ar sukurti pridėtinės vertės. Panagrinėkime keletą tipinių atvejų.

Komfortas nešildomose patalpose

Daugelis verslų įsikuria nuolat nešildomose patalpose, pavyzdžiui, autoservisai, techninės dirbtuvės ir pan. Tokios patalpos yra pigesnės, o tiesiogiai darbui patalpų šildymas nėra reikalingas. Vis dėlto darbuotojams žiemos sąlygomis dirbti yra nepatogu, dažniau susiduriama su peršalimo ligomis. Daugelis vadovų vis dar delsia priimti sprendimus dėl šildymo įrengimo, nes mano, kad tai pareikalaus didelių investicijų. Puikus tokios problemos sprendimas yra oras-oras sistema, kuri gali būti įrengiama bet kokios paskirties patalpose ir nereikalauja papildomos infrastruktūros ir didelių išlaidų.

Šildymas sandėliavimo patalpose

Priklausomai nuo sandėliuojamų prekių, šildymas sandėliavimo patalpose būtinas ne visada. Taip išties galima sutaupyti, tačiau nešildomose patalpose kyla kitų problemų. Viena jų – besikaupianti drėgmė, kuri gali pridaryti nemažai žalos. Oras-oras sistema yra puikus sprendimas, nes ją galima naudoti net ir tose patalpose, kuriose nuolat šildymo poreikio nėra. Šilumos pernešimui tokiose sistemose nenaudojamas vanduo, todėl nėra užšalimo rizikos.

Antra vertus, darbuotojams dirbti nešildomose patalpose yra nepatogu, tad oras-oras sistema yra geras sprendimas – ją galima naudoti pagal poreikį. Privalumu yra tai, kad tokios sistemos greitai įšildo patalpą, tad galima nustatyti šiltesnę temperatūrą tada, kai yra reikalinga. Žinoma, tokiu atveju sistema nebus itin efektyvi, bet nedidelėse įmonėse, kuriose sandėlyje ilgiau darbuotis tenka vos kelis kartus per mėnesį, toks sprendimas išties pasiteisina.

Aplinkai draugiškas sprendimas

Verslai yra suinteresuoti ieškoti tvaresnių ir aplinkai draugiškesnių sprendimų ir šildymo sritis nėra išimtis. Deja, švaresni šildymo būdai paprastai ne tik kainuoja brangiau, bet ir reikalauja labai didelių investicijų. Visgi yra ir paprastesnių alternatyvų, o viena jų – oras-oras sistema.

Šilumos siurbliai oras-oras vis labiau populiarėja, nes jų įrengimas yra palyginti nebrangus. Antra vertus, toks šildymo būdas yra tvaresnis ir draugiškesnis aplinkai keliais aspektais. Visų pirma, naudojama elektros energija, kuri yra laikoma viena švariausių kuro rūšių. Be to, sistemoje nevyksta degimo procesas, tad į aplinka neišskiriama suodžių, kietųjų dalelių ir kitų teršalų. Dėl to aplinka yra švaresnė ne tik apskritai, bet ir šalia namų, darbovietės – tai tiesioginė nauda kiekvienam.

Kodėl verta investuoti į oras-oras sistemą?

Tokios sistemos yra puiki investicija, nes jos pasižymi plačiu pritaikymu ir universalumu. Net jei veiklą vykdote nuomojamose patalpose ir nenorite į jų pagerinimą daug investuoti, dėl oras-oras šilumos siurblio neverta jaudintis. Prireikus tokią įrangą galima lengvai perkelti į kitą vietą, o jos panaudojimas galimas visur, kur yra elektros energija.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas