Kultūra

Kviečia kartu pašokti

Balandžio 29-ąją bus minima Tarptautinė šokio diena. Ji, UNESCO sprendimu, švenčiama nuo 1982 metų ir sutapatinta su prancūzų baletmeisterio Žano Žoržo Noverio gimtadieniu. Ž. Ž. Noveris (1727–1810 m.) buvo žymus choreografinio meno reformatorius ir teoretikas, „šiuolaikinio baleto tėvas“.

Šokio menas išsirutuliojo iš liaudiškų apeigų – šokių, skirtų padėkoti ir pagarbinti dievams. Vėliau šokis išsiskyrė į dvi funkcijas: profesionalų sceninį meną ir tiesiog pramogą, malonumą.

Tarptautinę šokio dieną paminės ir Ukmergė. Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo Ukmergės kultūros centro šokių kolektyvo „Vėja“ vadovė Aldona Satkūnaitė, balandžio 29-ąją, šeštadienį, 14 valandą, šokis iš uždarų patalpų persikels į aikštę prie Kultūros centro. Tądien koncertuos ne tik „Vėjos“ šokėjai bei linijinių šokių kolektyvas „Step by Step“, taip pat laukiama svečių iš Panevėžio šokių studijos „Tango“ bei šokėjų iš Ignalinos ir Kauno.

Renginio iniciatorė A. Satkūnaitė į šventę kviečia visus šokiui neabejingus ukmergiškius: „Laukiame ir žiūrovų, ir norinčių aktyviai dalyvauti, drauge pašokti“.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Katilas :
    As ir noreciau pasokti ar priemat vyrus i kluba?
  • Jolanta :
    Labai šaunus renginys! Būtinai dalyvausim ir kitus paraginsim!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas