Mokytoja D. Prokapienė ir trečios vietos laimėtoja R. Lengertaitė.

Jaunimas

Geografijos žinių konkurse laimėjo bronzos medalį

Lietuvos geografijos mokytojų asociacija, skatindama jaunimą keliauti ir pažinti savo kraštą bei pasaulį, kartu su tarptautine turizmo paroda ADVENTUR 2023 organizavo aštuntąjį nacionalinį geografijos žinių konkursą „Pažink Lietuvą ir pasaulį“. Renginys vyko Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO.

Dalyvauti šiame konkurse buvo užsiregistravę apie 1 000 moksleivių iš visos Lietuvos. Dalyviai varžėsi dviejose kategorijose: 6–8 klasių mokiniai; 9–12 klasių mokiniai. Jiems reikėjo atsakyti į 30 eilės tvarka rodomų klausimų, kurie buvo trijų lygių ir vertinami 1, 2 arba 3 taškais. Iš viso mokinys galėjo surinkti 60 taškų.

Jono Basanavičiaus gimnazijai iš viso atstovavo 6 mokiniai, jie puikiai įveikė užduotis. Geriausiai geografijos žinių konkurse sekėsi 9 klasės mokinei Rugilei Lengertaitei, kuri iškovojo III vietą ir mokyklai parvežė bronzos medalį. Gimnazistės mokytoja – Daiva Prokapienė.

Pedagogė pasidžiaugė, kad moksleiviams ir mokytojams ADVENTUR paroda tapo gyva, interaktyvia geografijos pamoka, kurioje laukė neatrasti Lietuvos ir pasaulio kampeliai, susitikimai su garsiais keliautojais, jų pasakojimai ir patyrimai.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas