Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Sveikata

Ukmergėje jau registruojami gripo atvejai

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) informuoja, kad bendras sergamumo gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) rodiklis Lietuvoje per savaitę (lapkričio 21–27 d.) dar padidėjo. Pastarąją savaitę bendras sergamumo minėtomis ligomis skaičius šalyje siekė 900,9 atvejo 100 tūkst. gyventojų, ankstesniąją savaitę (lapkričio 14–20 d.) jis buvo mažesnis – 707,9 atvejo 100 tūkst. gyventojų. Sergančiųjų daugėja ir Ukmergėje.

Palyginus šių metų 46-osios ir 47-osios savaičių duomenis matyti, kad padidėjo tiek gripo, tiek ŪVKTI, tiek COVID-19 ligos atvejų skaičiai.

Praėjusią savaitę mažiausias sergamumo šiomis ligomis rodiklis užfiksuotas Utenos apskrityje, o didžiausias – Kauno apskrityje.

NVSC Vilniaus departamento Visuomenės sveikatos saugos skyriaus patarėja, laikinai einanti Ukmergės skyriaus vedėjos pareigas Kotryna Žigaitė informavo, kad sergamumas didėja ir mūsų rajono savivaldybės teritorijoje.

Praėjusią savaitę Ukmergės rajone bendras susirgimų gripu, ŪVKTI ir COVID-19 liga rodiklis siekė 953,04 atvejo 100 tūkst. (ankstesniąją 46 savaitę – lapkričio 14–20 d. – buvo 865,3 atv./100 tūkst. gyventojų).

„Lygindami 46-osios ir 47-osios savaičių duomenis pastebime, kad susirgimų gripu ir ŪVKTI skaičius išaugo, o COVID-19 liga – sumažėjo“, – situaciją komentavo K. Žigaitė. – Praėjusią savaitę Ukmergėje buvo nustatyta 15 naujų koronaviruso atvejų, o lapkričio 14-20 d. – 17 atvejų. Ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis 47-ąją savaitę sirgo 299 ukmergiškiai, tarp kurių 178 – vaikai, o 46-ąją savaitę ŪVKTI buvo diagnozuota 269 asmenims, tarp kurių 160 – vaikai.

Ukmergės rajone praėjusią savaitę taip pat registruotas vienas gripo atvejis. Iš viso per pastarąsias 8 savaites turėjome tris gripo atvejus.“

K. Žigaitė paaiškino, kad pagal dabartinius teisės aktus epidemija savivaldybėje gali būti skelbiama, kuomet suminis sergamumo gripu, COVID-19 ligos ir ŪVKTI rodiklis per savaitę viršija 1 500 atvejų 100 tūkst. gyventojų. Kol kas mūsų rajone suminis minėtų ligų sergamumas yra 953,04 atv./100 tūkst. gyventojų.

NVSC Vilniaus departamento Ukmergės skyriaus laikinoji vadovė sakė, jog rajono gydymo įstaigos yra gavusios 2 800 dozių sezoninio gripo vakcinos. NVSC turimais duomenimis, per spalio-lapkričio mėnesius nuo gripo vakcinuoti 1 263 Ukmergės rajono gyventojai.

„NVSC Ukmergės skyrius norėtų atkreipti gyventojų dėmesį, kad šiuo metu Lietuvoje stebimas gripo atvejų skaičiaus didėjimas (47 savaitė buvo nustatyti 277 gripo atvejai, 46 savaitę – 116 atvejų, 45 savaitę – 38 atvejai), todėl raginame visus rajono gyventojus, o ypač rizikos grupėms priklausančius asmenis – 65 m. ir vyresnius, gyvenančius socialinės globos ir slaugos įstaigose, sergančius lėtinėmis ligomis, žmones su nusilpusiu imunitetu, taip pat medikus ir nėščiąsias – pasiskiepyti nuo sezoninio gripo. Rizikos grupėms priklausantys asmenys vakcinuojami nemokamai. Pasiskiepyti dar nėra vėlu“, – pasirūpinti savo sveikata ragino K. Žigaitė.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Redas :
    Sakyčiau perspausti skaičiai, tai 755 ar 55555
  • Zxx :
    Anksciau sirgo gripu,tai iskarto COVID. O kodel dabar dingo Covid ir atsirado gripas? Mmm?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas