Naujausi, Nuomonių telefonas

Vaikų žaidimų aikštelei trūksta priežiūros

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Pivonijos mikrorajono gyventoja, kuri turi mažų vaikų ir su jais dažnai eina pasivaikščioti, bėdojo dėl apleistos vaikų žaidimų aikštelės, esančios netoli „Maxima“ parduotuvės.

„Niekas tos aikštelės neprižiūri. Žaidimams skirti įrenginiai sulūžę, be atramų, vairų. Čiuožykla taip pat nesaugi – besileisdamas vaikas įkrenta į duobę. Po lietaus – visur balos. Erzina ir nevalomos šiukšlių dėžės. Kadangi jos atviros, gilios, prisikaupia daug atliekų, o varnos jas išnešioja po visą teritoriją. Todėl atėjęs į vaikų žaidimų aikštelę atsiduri šiukšlyne. Nežinau, kas turėtų tvarkyti ir rūpintis šia vieta ir vaikams skirtais įrenginiais, bet dabartinė padėtis, matyt, netenkina nė vieno žmogaus, kuris turi vaikų“, – piktinosi gyventoja. Ji pridūrė, jog dar kovo mėnesį dėl to kreipėsi į miesto seniūniją, bet niekas į jos pastabas nesureagavo.

Miesto seniūnas Ž. Dirsė patikino, kad minėtoji vaikų žaidimų aikštelė yra prižiūrima: „Vasaros pradžioje nesaugios dalys buvo sutvirtintos, o šiukšlės renkamos periodiškai.“

Seniūno teigimu, patys gyventojai privalo elgtis atsakingai, nelaužyti įrenginių, nešiukšlinti. „Kiekvienas turime ne tik teises, bet ir pareigas, elkimės atsakingai ir žaidimų įrenginiai tarnaus ilgiau, o aplinka bus tvarkingesnė“, – įsitikinęs Ž. Dirsė.

Galbūt šiuo metu vaikų žaidimų aikštelės teritorija aptvarkyta. Bet ar ilgam? Gal toje vietoje reikia pastatyti visai kitas šiukšliadėžes, o prie žaidimo įrenginių pripilti žvyro ar kitokio mišinio, išvoluoti, kad nesiformuotų duobės ir po lietaus netelkšotų balos?..

SKAITYTOJO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas