Koncertavo klubo „Viltis“ ansamblis „Gija“, vadovaujamas V. Naraškevičiaus.

Kultūra

Dalyvavome tarptautiniame festivalyje

Janina BADOKIENĖ

Visuomeninė organizacija „Gervėčių klubas“ lapkričio 5-ąją organizavo tradicinį XXII tarptautinį mėgėjų meno festivalį „Paribio daina“ („Pesnia pomežža“), į kurį buvo kviečiami kaimyninių šalių ir Lietuvos atlikėjai mėgėjai, įvairioms tautinėms bendrijoms atstovaujantys vaikų ir jaunimo, suaugusiųjų bei senjorų ansambliai, solistai.

Lietuvos pensininkų sąjungos (LPS) „Bočiai“ Ukmergės klubo „Viltis“ kolektyvas festivalyje, vykusiame Vilniaus įgulos karininkų ramovėje, dalyvavo ketvirtą kartą. Čia atvyko LPS „Bočiai“ atstovai iš Pasvalio, Utenos, Skuodo, Kelmės bendrijų, Jonavos pensininkų asociacijos, Lietuvos baltarusių, totorių, ukrainiečių kultūros centrų meno saviveiklos kolektyvai ir solistai. Dalyvavo vaikų darželio kolektyvas ir mažasis solistas iš Joniškėlio bei Latvijos vokalinis ansamblis „Uzory“.

Sveikinimo žodžius tarė festivalio organizatorius Alfonsas Augulis, kuris kalbėjo, jog buvo tikėtasi, kad kolektyvų dalyvavimas paskatins tautų draugystę ir taikų sambūvį, kartų perimamumą, domėjimąsi krašto (vietos) kultūra, jos sąsajomis su kitomis tautinėmis kultūromis, tų kultūrų skirtumų ir bendrumo stebėjimus, paribio kultūrų žavesio suvokimą, tradicijų puoselėjimą ir to, kas buvo svarbu mūsų tėvams, branginimą. Taip pat linkėjo skardžių balsų, geros nuotaikos. Renginio vedėjas Gaudentas Aukštikalnis teigė, kad visiems mums, čia susirinkusiems, svarbiausia yra bendravimo džiaugsmas, pabuvimas kartu, kad visi jau esame konkurso nugalėtojai, nes mus vienija meilė muzikai, dainai. Vedėjas pristatė iš žinomų muzikologų, dainininkų sudarytą festivalio vertinimo komisiją: pirmininką Tadą Šumską, nares – Vilhelmą Mončytę ir Aušrą Kiuraitę – Svilainienę.

Solistų grupėje varžėsi 7 dalyviai, ansamblių – 11 kolektyvų. Skambėjo totoriškai, žemaitiškai, aukštaitiškai, latviškai, ukrainietiškai, baltarusiškai atliekamos dainos. Solistų grupėje pirmą vietą laimėjo Janina Altaravičienė iš Jonavos. Tarp ansamblių pirmi buvo svečiai iš Latvijos, ansamblis „Uzory“. Mūsų klubo „Viltis“ ansamblis „Gija“, vadovaujamas Valmanto Naraškevičiaus, apdovanotas trečios vietos diplomu. Visiems festivalio kolektyvams įteikti padėkos raštai.

Pabaigoje kalbėjusi Lietuvos ukrainiečių medikų draugijos pirmininkė Natalija Šertvytienė dėkojo festivalio vadovams, ypač žiūrovams, už šiltą priėmimą, už atliktas ukrainiečių liaudies dainas, visiems Lietuvos žmonėms už Ukrainos palaikymą šiuo sunkiu šaliai metu.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas