Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Ar kredito kortelė – būtinas šiuolaikinio žmogaus palydovas?

Vaikštinėdami po fizinę prekybos vietą ar naršydami internetinėje parduotuvėje netikėtai „pagavote“ itin patrauklią akciją daiktui, kurio žūtbūt reikia? Būtų tiesiog puiku, jei ne faktas, jog sąskaitoje „švilpauja vėjai“… Žinoma, šiandien dažno žmogus piniginėje yra kredito kortelė, minėtoje situacijoje galinti tapti tikru išsigelbėjimu. Įsigiji reikalingą daiktą ir juo naudojiesi iš karto, o panaudotą kredito dalį ir palūkanas grąžini vėliau, vadovaujantis kredito sutartyje numatytu įmokų mokėjimo grafiku. Nors aprašymas skamba tiesiog puikiai, kreditinė kortelė, kaip ir kitos finansinės paslaugos, nėra būtinybė. Kiekvienas žmogus renkasi jo situacijoje geriausiai tinkančius sprendimus. Kai kas be kredito kortelės negali apsieiti, tačiau kitiems tai – nereikalinga ar net žalą padaryti galinti paslauga.

Kredito kortelė – neabejotinai naudinga paslauga

Kišenėje esanti kredito kortelė, leidžia žinoti, jog, prireikus, gali nusipirkti viską (žinoma, proto ribose!) – svarus argumentas, galintis garantuoti psichologinę ramybę. „Nordecum“ kredito kortelė, kurios turėtojams suteikiamas kreditas, priklausantis nuo individualaus mokumo įvertinimo, gali siekti net 5 000 Eur, neabejotinai patraukli ir tuo, jog palūkanos yra mokamos tik nuo panaudoto kredito dalies. Vadinasi, nepasinaudojai kredito kortele – ir mokėti nieko nereikia!

Kredito kortelė savo principu yra panaši į kitą finansinę paslaugą, kuri vadinama – kredito linija. Esminis skirtumas ir nenuginčijamas privalumas – galimybė naudotis kortele bet kurioje prekybos vietoje, kur tik yra tam sudarytos techninės galimybės. Nebereikia sukti galvos dėl pinigų išgryninimo (o tai, žinant, jog bankomatų tinklas Lietuvoje vis dar nėra labai plačiai išvystytas – svarbus niuansas): tiesiog imi ir moki.

„Nordecum“ kredito kortelėse yra integruota bekontakčio atsiskaitymo funkcija, leidžianti mokėjimus atlikti dar greičiau ir paprasčiau.

Būtina paminėti ir naudingą „Cashback“ funkciją. Perkant su „Nordecum“ kredito kortele, mokėtojui į kortelę grįžta 2 proc. nuo išleistos sumos. Vieniems tie 2 proc., žinoma, yra „tik“,  kitiems – „net“. Aišku viena, jog kiekvienas racionaliai mąstantis žmogus būtinai pasinaudos tokia patrauklia galimybe gauti pinigų už dyką.

Dalis žmonių puikiai apsieina ir be kredito kortelių

Jei kredito kortelę turi žmogus, gyvenantis virš jūsų ir kaimynas, gyvenantis aukštu žemiau, kaip Jūs galite jos neturėti? Kai pokalbio tema – kreditai ir kitos finansinės paslaugos, toks teiginys tegali būti tik pokštas. Sprendimas dėl vieno ar kito finansinio įsipareigojimo yra priimamas tik įvertinus individualius poreikius, aplinkybes ir galimybes. Juk pavyzdyje paminėti kaimynai nesumokės už jus paskolos ar ne? Vadinasi, ir kredito kortelės, kaip ir mikrokreditai – ne visiems būtina paslauga.

Iš dalies žmonių būtų galima pasimokyti gebėjimo rasti balansą tarp norų ir galimybių. Atrodo, nors ir gaudami gana nedideles pajamas, jie sugeba išsiversti su tuo, ką tuo metu turi. Jei situacija, kai iki atlyginimo vis pritrūksta kelių dienų (ar net – savaičių), nėra nuolatinė Jūsų palydovė, kredito kortelė tikrai nėra „gyvybės ir mirties“ reikalas. O, netikėtai prireikus pinigų, visada išsigelbėjimu gali tapti ir įprastas kreditas internetu, kai skolinamasi fiksuota pinigų suma konkrečiam laikotarpiui.

Kita dalis žmonių kenčia nuo (dažniausiai nediagnozuoto) besaikio pirkimo, neįvertindami vieno ar kito daikto įsigijimo būtinybės bei savo finansinių galimybių. Sutikite, kredito kortelė tokio asmens rankose prilygsta ginklui, galinčiam pridaryti finansinės žalos tiek pačiam asmeniui, tiek ir jo šeimai.

Žinoma, kredito kortelė, kaip ir įprastas greitasis kreditas, yra išduodamas tik asmenims, atitinkantiems tam tikrus mokumo kriterijus. Visgi, savotišką „saugiklį“ turėtų turėti ir patys asmenys, suvokiantys, jog su disponuojamomis lėšomis jie ne visada elgiasi atsakingai, bei jiems artimiausi žmonės.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas