Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Specialistai pataria, ką turėtume žinoti apie stumdomų vartų automatiką?

Kiemo vartai yra svarbus kiemo elementas, turintis ir saugumo, ir estetinių funkcijų. Rinkdamiesi kiemo vartus atkreipkite dėmesį ne tik į kainą, bet ir į gamintojo naudojamas medžiagas, konstrukcines detales, tvirtinimo elementus. Kokie yra svarbiausi kiemo stumdomų durų elementai ir į ką atkreipti dėmesį renkantis rangovą? Jei domina, specialistai siūlo čia esančius stumdomus vartus.

Kokia medžiaga yra patvariausia stumdomoms durims?

Stumdomoms durims svarbiausia naudoti metalinius profilius, kurie sutvirtina konstrukciją. Apatinė atraminė sija turi būti sutvirtinta virš jos esančiais profiliais. Kuo aukštesnis vamzdžio profilis, tuo stabilesni vartai. O profilio storis užtikrina, kad vartai geriau atlaikys šonines apkrovas – vėjo gūsius, kurie pavojingi patekus į vartų spąstus. Likusią rėmo dalį iš esmės galima surinkti iš bet kokio storio metalo ( 60x40x2mm). Naudojant tvirtus laikiklius, staktos storis nebėra svarbus durų stabilumui. Užsakant stumdomas duris, svarbu atkreipti dėmesį į tai, kaip durys derės kieme ir bendroje aplinkoje. Vartai turi atitikti tvoros aukštį – tai labai svarbu tiek vizualiai, tiek estetiškai. Dažna situacija, kad lauko durys užsakomos ne pagal vietą. Šiuo atveju jie yra virš arba žemiau tvoros ir nesukuria ištisinio kiemo vaizdo.

Kas gali apsaugoti lauko duris ir vartus nuo rūdžių?

Kiemo durims gaminti turi būti naudojamas cinkuotas metalas, padengtas milteliniu būdu. Tai dvi pagrindinės gaminių apsaugos priemonės, kurias taiko įmonės. Jei durys yra pažeistos ir dažai nusilupa, metalas bus atidengtas. Cinkuotas metalas liks cinkuotas – bus nesurūdijęs, kol nesustings dažai. Miltelinis dažymas turi daug privalumų, nes dažai yra patvaresni, ilgaamžiai, neblunka, turi platų spalvų pasirinkimą ir gražiai dengia. Vartų ilgaamžiškumui įtakos turi ir suvirinimas bei jungtys. Kuo gražiau gaminys suvirintas ir poliruotas, o dažai lygesni, tuo geresnė apdaila. Dažai yra pirmasis apsaugos nuo aplinkos poveikio sluoksnis.

Kokia turėtų būti vartų automatika?

Ar vartų automatika greičiau įsijungia iš vienos vietos, ar su starto greičiu ir intensyvumu tai susiję, tikrai verta žinoti. Jei ratai užšąla ant rėmo, automatika turite sugebėti juos išjudinti iš vietos. Ne mažiau svarbu ir tai, kiek važiavimo ciklų gali atlaikyti prieš įšildamas rėmas. Tokiu atveju apsisaugoti nuo durų automatikos gedimų užtrunka apie 15 minučių. Atvėsinkite ir paleiskite iš naujo. Paskutinis svarbus klausimas – ar išlaikoma durų automatika. Jeigu įmonė pasiūlys garantiją ir turės savo servisą ar net pogarantinį aptarnavimą, tada viskas bus gerai. Niekas nenori naudoti automatikos, kuriai reikalingas nuolatinis važiavimas aptarnavimui ir priežiūrai.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas