Close up brunette half naked woman 20s with perfect skin, nude make up hold brush isolated on beige pastel wall background studio portrait. Health care cosmetic procedures concept. Mock up copy space

Sveikata

Kaip pasirūpinti savo dantimis? Ar padės elektrinis dantų šepetėlis?

Dantys parodo, kaip žmogus rūpinasi savimi ir savo išvaizda. Kiekvienas privalome valyti dantis, tačiau ar visada tai darome? Sveika šypsena gali būti didelis privalumas ir kadangi tai labai svarbu, prasminga suteikti savo dantims geriausią įmanomą priežiūrą.

Kaip pasirūpinti dantimis?

Dantimis reikia rūpintis kiekvieną dieną, nes jei to nedarysite, užklups ne tik nemalonus kvapas, bet ir dantų ligos. Dantų ėduonis gali būti skausmingas ir sukelti nemalonumus. Jei dantų ėduonis negydomas, danties nervas gali užsikrėsti ir mirti, sukeldamas abscesą. Tada gali prireikti gydyti šaknies kanalus ar net pašalinti dantį. Labai svarbu namuose laikytis geros rutinos, kad jūsų dantys ir dantenos būtų sveiki. Dantenų ligos yra dažnos ir, jei jos negydomos, gali nykti aplink dantis. Kai kuriais atvejais tai gali sukelti dantų netekimą ir dantų gedimą. Dantenų ligų galima išvengti. Liga gali būti gydoma ir kontroliuojama reguliariai valant ir tikrinant dantis, kad išvengtumėte tolimesnių problemų. Netekus dantų gali tekti užpildyti tarpus tiltais, protezais ar implantais.

Kaip išlaikyti sveikus dantis ir dantenas?

Nesunku rūpintis burnos ertme ir ten palaikyti švarą. Paprasta rutina gali padėti išvengti daugelio dantų problemų. Svarbu valytis dantis prieš naktį ir dar bent vieną kartą per dieną su fluoro turinčia dantų pasta, taip pat po valymo išspjaukite ir neskalaukite, kad fluoras ilgiau išliktų ant dantų. Svarbus yra ir tarpdančių valymas „tarpdančių“ šepetėliais arba siūlu bent kartą per dieną. Niekam nepakenkė ir geri mitybos įpročiai – rečiau valgyti saldų maistą ir gėrimus, ir reguliarūs dantų patikrinimai. Nors dauguma žmonių reguliariai valosi šepetėliais dantis, daugelis nesivalo tarp dantų, o kai kurie reguliariai nesitiria dantų. Keletas nedidelių kasdienės rutinos pakeitimų gali turėti didelių pokyčių ilgalaikėje perspektyvoje. Porfesionali odontologų komanda gali pašalinti bet kokias problemas, jei kalbame apie dantis ir gydyti bet kokias jau atsiradusias dantenų ligas. Tačiau kasdienė dantų priežiūra priklauso nuo jūsų, o pagrindiniai ginklai yra dantų šepetėlis, pasta ir tarpdančių valymas.

Kaip galima išvengti dantenų ligų?

Daugelis žmonių nerimauja, kai pastebi, kad dantenos kraujuoja, tada valosi švelniau arba visai sustoja. Tiesą sakant, svarbu, kad ir toliau reguliariai ir kruopščiai valytumėte, jei norite kovoti su dantenų liga. Jei kraujavimas nepraeina per kelias dienas, kreipkitės į odontologą ir paprašykite jų patarimo. Jei paliksite apnašas ant dantų, jos gali sukietėti į dantų akmenis, kuriuos gali pašalinti tik odontologų komanda. Ligų galima išvengti, jei tinkamai pasirūpinsite savo burnos ertme. Reikia valyti dantis, tačiau nepamiršti liežuvio ir dantenų. Svarbu pašalinti apnašas ir maisto gabalėlius aplink dantis, nes taip išvengsite dantenų uždegimo, patinimo ir infekcijos. Dantenų ligos paprastai yra neskausmingos, nors ir pažeidžia dantis laikantį kaulą. Dantenų liga (gingivitas) dažniausiai pasireiškia kaip raudonos, patinusios dantenos, kurios kraujuoja valant dantis arba valant tarpdančius.

Ar elektriniai dantų šepetėliai valo geriau?

Bandymai parodė, kad elektriniai dantų šepetėliai efektyviau pašalina apnašas. Veiksmingiausios yra tos, kurių galvutės sukasi į abi puses (svyruojančios galvutės). Jie ypač naudingi žmonėms, kurių rankos ar plaštakos judėjimas yra ribotas, pavyzdžiui, neįgaliems ar pagyvenusiems žmonėms, kuriems dažnai atrodo, kad naudojant įprastą dantų šepetėlį neįmanoma kruopščiai išvalyti. Aptarkite idėją su savo odontologų komanda, kad sužinotumėte, ar jums būtų naudinga naudoti elektrinį šepetėlį, pasikonsuluoti dėl naudojimo galite čia.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas