Jaunimas

Mykolinės – įkvepianti šventė „Tėkmės“ mokykloje

Dovilė JANULIENĖ

„Tėkmės“ mokyklos direktorė

 

Mykolinės kitados buvo siejamos su bulviakasio pabaiga, o vaikams tai reikšdavo mokslo metų pradžią. Taip ir „Tėkmės“ mokyklos mokiniams ši šventė yra ypatingai svarbi, nes tai atspirties taškas drąsiai ir ryžtingai eiti per mokslo metus, pasitikėti savimi ir siekti savo tikslų.

Ypatinga nuotaika prasidėjo nuo pat ryto, kai vaikai po rytinės mankštos ir ryto rato rado šventinius mamų ruoštus pusryčius ant rudeniškai dekoruotų stalų. Mamos, išmoningai sujungusios rudeninės gamtos grožybes, „Tėkmės“ mokykloje sukūrė pakilias Mykolinių nuotaikas.

Šią dieną mokiniai tradiciškai leidosi į žygį. Jo trasą „Tėkmės“ mokytojai iš anksto paruošė taip, kad kartu įveikdami kliūtis, būdami vieningi ir palaikydami vieni kitus, „tėkmiukai“ užtvirtintų savo draugystės gijas.

Trasos buvo ne tik įdomios, bet ir sudėtingos, tad mokinių komandos į mokyklą grįžo jau sutemus, kur jų nekantriai laukė tėveliai ir mokyklos svečiai. Žygeiviai, tamsoje grįžtantys su šviečiančiais deglais ir dainomis, jų laukusiems paliko neišdildomus įspūdžius. Vieniems ašarą išspaudė, kitiems šiurpuliukai bėgiojo…

Kai visi susiriko prie laužo, vaikams buvo dovanojamos pasitikėjimo liepsnelės, kurių įžiebimas simbolizuoja ryžtą, valią ir drąsą įveikiant sunkumus šiais mokslo metais.

Graži ir jauki Mykolinių šventė tęsęsi iki vėlumos – netrūko pokalbių prie laužo ir šventinio klegesio prie vakarienės stalo. Šilti prisiminimai išlieka ilgam. „Tėkmės“ šeimų bendrystė leidžia kurti daug įsimintinų švenčių ir nepamirštamų akimirkų ne tik mokyklos, bet ir Pabaisko miestelio bendruomenei.

„Tėkmės“ mokyklos nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas