Vaikų stovyklos „Čempionų vasara 22“ dalyviai Palangoje.

Aktualijos, Naujausi

Vasarą rado judėjimo džiaugsmą ir išbandė inovacijas

Besibaigiant vasarai žvelgiame į nuveiktus darbus, vykdytas veiklas įgyvendinant projektą „Atrask judėjimo džiaugsmą“ Nr. SRFFAV-2021-1-0407.

VšĮ „Smarter step“ įsigijo interaktyvių kilimėlių sistemą „SportGames“. Tai fizinio aktyvumo sistema, apjungianti žaidimą ir šokį, taip skatindama fizinį aktyvumą, ir pakvietė 5-8 klasių mokinius aktyviai judėti, lavinti reakciją, koordinaciją bei ištvermę inovatyviais būdais. Ukmergės Dukstynos pagrindinės mokyklos, Ukmergės Senamiesčio progimnazijos, Ukmergės „Ryto“ specialiosios mokyklos mokiniai bei Ukmergės sporto centro auklėtiniai lankė užsiėmimus ir išbandė savo jėgas konkurse „Iššūkis inovacijai“. Vaikai vasaros stovyklų metu taip pat naudojo šias platformas kaip papildomą veiklą.

Fizinio aktyvumo veiklas, sporto mankštas suaugusiesiems sporto klube „Kigo“ vedė trenerė Justina Tiškuvienė bei kineziterapeutas Žilvinas Boškevičius. Ukmergės sporto centro mergaitėms krepšinio treniruotes vedė krepšinio trenerė Rita Troškienė.

Ukmergės viešosiose erdvėse įrengtos sporto aikštelės su treniruokliais. Siekiant paskatinti visuomenės fizinį aktyvumą, aktyvaus poilsio mėgėjams sukurta #Walk15 programėlė „Sveikatingumo maršrutas Ukmergėje“. Jis apjungia didžiąją dalį Ukmergėje esančių lauko treniruoklių. Žingsniuojant kiekvienoje aikštelėje galima atlikti pratimus įvairioms raumenų grupėms, pasimankštinti. Šį rudenį bus skelbiamas žingsnių iššūkis.

Vasarą ne tik vaikus, bet ir suaugusiuosius pakvietėme į sveikatingumo stovyklas. Ukmergėje ir Palangoje surengtos vasaros stovyklos vaikams „Čempionų vasara 22“. Jose dalyvavo daugiau kaip 50 vaikų. Visų stovyklų dalyviai aktyviai sportavo, susitiko su tikrais čempionais ir kartu su jais treniravosi. Ukmergėje svečiavosi ilgametis Lietuvos krepšinio rinktinės kapitonas Robertas Javtokas, vaikams treniruotes vedė Lietuvos moksleivių rinktinių treneris Edvinas Justa bei Kėdainių „Nevėžio“ žaidėjas Danielius Lavrinovičius, o Palangoje su jais dirbo kovos menų pasaulio čempionas Jordanas Poškaitis bei krepšinio trenerė R. Troškienė. Ukmergėje vykusioje stovykloje dalyvavo jaunimas ne tik iš Ukmergės, Vilniaus, Anykščių, Utenos, Kauno, bet atvyko ir iš Varšuvos bei Čikagos. Vieną dieną stovyklautojai susitiko su Čikagos lietuvių krepšinio komanda ir kartu žaidė krepšinį, dalyvavo įvairiose rungtyse.

Pirmą kartą Palangoje organizuota sveikatingumo stovykla ir suaugusiesiems.

Dalyviai kiekvieną rytą kėlėsi į mankštas, aktyviai sportavo prie jūros, dalyvavo įvairiose paskaitose bei mokymuose. Tai buvo puiki galimybė atitrūkti nuo kasdienybės ir kartu prasmingai praleisti laiką.

Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas, Ukmergės savivaldybės administracijos bei VšĮ „Smarter step“ lėšomis.

Rima BOŠKEVIČIENĖ

VšĮ „Smarter step“ projekto vadovė

Užs. Nr. 0019856

Treniruotės metu.

Sveikatingumo stovykla organizuota ir suaugusiesiems.

 

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas