Įvairūs

Norite išmokti siūti? 6 pagrindiniai žingsniai, nuo ko pradėti

Jei jūs dažnai pasvajojate, kaip būtų smagu pačiam pasisiūti drabužius, tuomet šis straipsnis kaip tik jums! Mokytis naujų dalykų – niekuomet ne per vėlu, ne išimtis ir siuvimas. Nors iš pradžių jis gali pasirodyti daugiau kėblumų nei malonumo kelianti veikla, tačiau viską darant nuosekliai ir turint bent kiek užsispyrimo, nė nepastebėsite, kaip pasiūsite pirmą savo drabužį. Tad, kad viskas pavyktų kuo sklandžiau ir lengviau, šiame straipsnyje pateiksime pagrindinius žingsnius, nuo ko pradėti, norint išmokti siuvimo paslapčių. 

Įsigykite siuvimo mašiną

Pats pirmasis dalykas, kurį reikėtų padaryti, be jokios abejonės, yra nusipirkti siuvimo mašiną. Žinoma, galbūt jūs jau turite šį prietaisą – tuomet jums sukti galvos dėl to visai nereikia. Visgi, jei siuvimo mašinos neturite, išsirinkti ją iš tokios didelės jų pasiūlos gali būti kiek sudėtinga. Būtent dėl to rekomenduojama atsižvelgti į keletą pagrindinių aspektų, padėsiančių išsirinkti tinkamiausią modelį. Visų pirmiausia, nusistatykite aiškų biudžetą, kiek galėtumėte išleisti siuvimo mašinai. Jų kaina gali svyruoti nuo keliasdešimt iki tūkstančio eurų ar net dar daugiau. Nusistatydami sumą, turėkite omenyje, jog visi kiti siuvimo reikmenys taip pat kainuos papildomai, tad nepamirškite į biudžetą įtraukti ir jų. Taip pat pagalvokite ir apie tai, ar norite iš karto investuoti į itin profesionalų prietaisą, ar labiau norėtumėte pradėti nuo paprastesnės siuvimo mašinos, su kuria mokytis būtų kiek lengviau. Galbūt net yra tam tikros savybės, kurias būtinai turėtų turėti jūsų siuvimo mašina? Visa tai – be galo svarbu, renkantis prietaisą siuvimui, tad jokiu būdu neskubėkite pirkti, neįvertinę šių aspektų. 

Išsiaiškinkite, kaip naudotis siuvimo mašina

Įsigijus siuvimo mašiną, kitas žingsnis – išsiaiškinti, kaip ja naudotis. Žinokite, kaip į siuvimo mašiną įverti siūlus, ką reiškia kiekvienas mygtukas bei kaip pakeisti nustatymus. Vieno atsakymo į šiuos klausimus nėra, kadangi kiekviena siuvimo mašina yra kiek kitokia. Todėl rekomenduojama neišmesti naudojimosi instrukcijos, kadangi joje glausčiausiai bei aiškiausiai yra pateikta visa reikalinga informacija. Neskubėkite ir atidžiai perskaitykite naudojimosi instrukciją, prieš save turėdami naująją siuvimo mašiną – tokiu būdu viską įsidėmėti pavyks kur kas geriau ir lengviau. 

Įsigykite kitus reikalingus siuvimo reikmenis

Kaip jau supratote, siuvimui vien siuvimo mašinos nepakanka, taip pat reikalingi ir kiti reikmenys. Audinys, žirklės, adatos, smeigtukai, matavimo juosta, siūlai, audinių žymeklis, lygintuvas, lyginimo lenta bei manekenas siuvimui yra didžioji dalis priemonių, kurių gali prireikti. Nors reikmenų sąrašas nėra trumpas, didelė tikimybė, jog nemažai jų jau rasite savo namuose ir jų nereikės pirkti papildomai. Taip pat, nors iš pradžių viskas ir reikalauja nemažų investicijų, turėkite omenyje, jog kiek įgudus ir išmokus siūti, visa tai atsipirks, kadangi siuvimas be galo naudingas įgūdis, leisiantis daugelį darbų atlikti pačiam. 

Siuvimo pamokos

Natūralu, jog siuvimo subtilybių išmokti pačiam gali būti kiek sudėtinga. Laimei, dabar galima rasti ne vieną užsiėmimą, kur būtų mokoma siuvimo nuo pačių pagrindų. Taip pat galite paprašyti pagalbos savo artimojo, kuris moka siūti, galbūt jis galėtų ir norėtų jus šio įgūdžio taip pat išmokyti. Na, o galiausiai, dar vienas būdas, kaip galima išmokti siūti – pasinaudoti internetu. Internete apstu mokomųjų video filmukų bei pamokėlių, leisiančių mokytis patiems namuose. Tai itin patogu, kadangi nereikia taikytis prie grupės tempo bei viską galite daryti savu greičiu. 

Išsirinkite pirmąjį projektą

Paskutinis žingsnis, tačiau tikrai ne mažiausiai svarbus – išsirinkite pirmąjį projektą. Šiame etape būtina realiai įvertinti savo galimybes bei nesirinkti per sudėtingų užduočių. Tiesios linijos yra tai, ką siūti pačioje pradžioje bus lengviausia, todėl kuo daugiau jų – tuo geriau. Taip pat įvairūs namų apyvokos daiktai dažnai gali būti vieni iš lengviausių siuvimo projektų, tad jei jums reikalinga nauja staltiesė ar šluostės – tai gali būti puikus pasirinkimas pirmajam savo darbui. 

Taigi, tikimės, jog šis straipsnis buvo naudingas bei jog tapo kur kas aiškiau, nuo ko reikėtų pradėti, norint išmokti siūti. Supraskite, jog visas mokymosi procesas gali būti kiek sudėtingas, tačiau dirbant nuosekliai bei įdedant pakankamai pastangų, tikrai tai pavyks pasiekti. Sėkmės!

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas