Įvairūs

3 ekspertų patarimai, kaip paruošti sultingą troškinį

Troškinys – tai patiekalas, leidžiantis eksperimentuoti ir pasitelkti fantaziją. Nesvarbu, ar tai vėsus vasaros, ar žvarbus žiemos vakaras, troškinys kaip mat sušildys organizmą iš vidaus. Šiame straipsnyje pateikiame 3 ekspertų patarimus, kurie leis pagaminti itin sotų, maistingą patiekalą.

1. Tinkamai paruoškite mėsą

Pirmiausia nuspręskite, kokią mėsą ketinate naudoti. Žinoma, jei ketinate ją naudoti. Maisto ekspertai pataria rinktis jautieną, kuri puikiai tinka troškiniuose, turi daug vitaminų ir geležies. Jautienoje esantis L-karnitinas pagerina gliukozės veiklą, cholesterolio lygį ir yra ypač puikus pasirinkimas akyliau sekantiems savo kūno svorį. Rekomenduojama rinktis jautienos krūtininę, kulninę arba nugarinę.

 

Prieš dedant mėsą į puodą, šią vertėtų apkepti keptuvėje ant itin aukštos ugnies. Tokiu būdu apkepta mėsa įgauna sodresnį skonį. Tam puikiausiai tinka kokybiškos nerūdijančio plieno keptuvės su nesvylančia danga. Būtina paminėti, kad į keptuvę nereikia pilti aliejaus, apkepusi mėsa išskiria sultis, kurias rekomenduojama supilti į bendrą indą.

2. Naudokite namuose gamintą sultinį

Norintiems pagaminti sodresnio skonio troškinį, ekspertai pataria naudoti namuose pagamintą sultinį. Žinoma, sultinio gaminimas užtrunka, tad, jeigu nėra pakankamai laiko, tinka ir vanduo bei keli sultinio kubeliai. Čia geriausia naudoti vištienos sultinį, kuris neužgoš troškinio ingredientų skonio, aromato.

3. Eksperimentuokite

Tinkamai paruoškite daržoves: svogūnus, morkas, česnakus. Prieš dedant juos į mėsos indą – apkepkite. Apkepti galite toje pačioje nerūdijančio plieno keptuvėje, žinoma, kepkite trumpai, kad nespėtų per daug suminkštėti. Norintiems troškiniui suteikti itališko skonio siūloma pagardinti viską pankolio ar mairūno sėklomis, meksikietiško – įdėti kmynų, kalendros, o azijietiško – įtarkuoti imbiero, įpilti sezamų aliejaus.

Taigi, atsižvelgę į ekspertų patarimus, pagaminsite itin aromatingą ir sotų troškinį. Tik kokybiškoje keptuvėje apkepta mėsa ir daržovės išsaugos savo maistingąsias savybes, todėl pasotinsite namiškius ne tiks skaniu, bet ir sveikesniu patiekalu. Svarbiausia eksperimentuoti, dėti mėgstamiausius ingredientus ir eigoje vis paragauti, ar netrūksta tam tikro skonio.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas