Asociatyvi nuotrauka

Įvairūs

Pilno grūdo makaronai, ar tikrai taip gerai?

Daugelis iš mūsų atėję į parduotuvę renkamės makaronus pagal tai, kuriems šiuo metu yra akcija, ir stipriai nesukam galvos, iš ko tie makaronai yra pagaminti. Tačiau ar galima maitintis ne tik sveikai, bet ir nepriaugti svorio, ar net jį numesti? Parduotuvėse galite pastebėti, kad makaronai yra gaminami iš įvairių medžiagų, tačiau kurie yra sveikiausi? Kalbama, kad pilno grūdo makaronai yra vieni sveikiausių, mat jie yra praturtinti įvairiomis kokybiškomis ir naudingomis medžiagomis.

Visgi mokslininkai kalba, kad per didelis vartojimas nėra ypač sveikas ir gali sukelti širdies ligų. Tačiau saikingas vartojimas nėra kenksmingas. Kad ir kaip mėgstame makaronus, juos reikėtų valgyti saikingai. Jeigu visgi makaronai patenka į jūsų mėgstamiausių patiekalų asortimentą, tuomet rekomenduojama rinktis makaronus be gliuteno, taip pat rinkitės pilno grūdo makaronus. Norime atkreipti dėmesį, ne ką mažiau svarbu ir kaip tie makaronai buvo apdoroti bei kokių medžiagų turi savyje. Iš kokių miltų ar grūdų buvo gaminami. Taip ne tik galėsite mėgautis savo mėgiamais patiekalais, tačiau ir maitintis sveikesniu maistu.

O kaip gi pliusai?

Makaronai turi daug pliusų, tačiau galima būtų išskirti keletą pagrindinių:

Lengvas bei paprastas gaminimas. Priklausomai nuo makaronų tipo bei storio, makaronus labai lengva išvirti, nes tam užtenka 5-15 minučių (šią informaciją rasite ant makaronų pakelio).

Universalumas – makaronus naudoti kaip garnyrą yra jau įprasta. Jie galima sakyti tinka prie visų patiekalų. Taip pat galima rasti nemažai įvairių sriubų receptų, kurių vienas iš ingridientų yra makaronai, kas jų universalumą dar labiau praplečia.

Internete galima rasti be galo didelį įvairiausių makaronų receptų asortimentą. Į google paiešką įrašę mėgiamų makaronų tipą bei žodį “receptai” gausite daugiau nei 10 puslapių rezultatų. Todėl išsirinkti bei susirasti jums patrauklų receptą bus vienas juokas.

Kaip išsirinkti gamintoją?

Gali būti sudėtinga išsirinkti, kokio gamintojo pirkti ar kokio tipo makaronus naudoti, tačiau rekomenduojama naudoti makaronus be gliuteno. O norintiems pasižvalgyti į vieną lyderiaujančių makaronų gamintojų pasaulį, kviečiame apsilankyti bionaturalis puslapyje, kuriame rasite didžiulį pasirinkimą ne tik makaronų, tačiau ir kitų kokybiškų produktų.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas