L. Baublienė džiaugiasi pradėtu verslu.

Naujausi, Žmonės

Ukmergės bendradarbystės centras „Spiečius“ dalinasi sėkmės istorijomis

2021 metais Lietuvoje pradėjo veiklą šeši nauji bendradarbystės centrai „Spiečius“, ir vienas iš jų atidarytas Ukmergėje. 2022 m. veiklų tęstinumui centras perduotas rajono savivaldybei.

Ukmergės „Spiečius“ vykdo veiklą, skatinančią naujų verslų kūrimąsi bei teikia nemokamas paslaugas pradedančiam verslui. Šiais metais jau turime 13 naujų narių. Didelė dalis jų dalyvauja Mentorystės bei Akseleravimo programose. Nariai gali nemokamai naudotis Ukmergės centre esančiomis patalpomis.

Apie tai, kokią naudą kuria bendradarbystės centras „Spiečius“, kalbamės su UAB „Gelos“ projektų vadove Lina Baubliene ir dalinamės jos sėkmės istorija.

 

– Papasakokite apie savo veiklą – koks jūsų verslas? Kaip ir kokiomis aplinkybėmis kilo idėja? Kiek laiko vystote verslą, kaip sekasi?

– Mūsų verslas susijęs su vietiniu turizmu. Esame projekto „Surink Lietuvą“ sumanytojai ir koordinatoriai. Kuriame ir gaminame su šiuo projektu susijusius produktus, nuo magnetukų iki stalo žaidimų ir maršrutų po Lietuvą. Taip pat konsultuojame vietinio turizmo klausimais ir siekiame atverti visas Lietuvos galimybes, nes turizmas – ne tik viešbučiai ir skrydžiai. Turizmas gali būti puiki priemonė pristatyti savo miestą, pritraukti tiek turistus, tiek gyventojus ar net investuotojus. Ši idėja kilo, kai dirbau Turizmo ir verslo informacijos centre. Šiuo metu kuriame ir papildomus produktus, šios vasaros naujiena – teminis žemėlapis „Surink Lietuvą. Apžvalgos bokštai“. Taip pat neatsiliekame nuo technologinių naujienų ir vystome e-parduotuvę, magnetėlių rinkimui, kad būtų dar patogiau ir lengviau juos surinkti, pritaikėme GPS funkciją. Turime planų plėtrai į Pabaltijo šalis. Galime sakyti, kad mažais, bet užtikrintais žingsniais žengiame į priekį.

Šios vasaros naujiena – teminis žemėlapis „Surink Lietuvą. Apžvalgos bokštai“.

– Kaip išdrįsote pradėti verslą? Kas paskatino?

– Šiaip niekada negalvojau apie savo verslą, tačiau „Surink Lietuvą“ projektas, kuris turėjo trukti tik 2 metus, patiko keliautojams ir mus užplūdo prašymai jį tęsti. Tad jaučiant atsakomybę prieš keliautojus ir suvokiant daromą šio projekto įtaką visai Lietuvai, teko prisiimti atsakomybę ir vystyti jau ne projektą, o visą verslą, kad patenkintume žmonių norą toliau keliauti.

Prieš tai pati dirbau Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centre, kurį panaikinus ir teko ieškoti sprendimų. Pasitelkus draugus, kurie patikėjo šia idėja, pradėjome savo verslą.

– Kokiame etape dabar esate, ką jau įgyvendinote, ko dar sieksite?

– Šiuo metu mes vis dar planuojame augimą, ruošiame naujus projektus. Pagrindinį mažąjį išsikeltą tikslą jau įgyvendinome – įdiegėme GPS funkciją savo e-parduotuvėje. Tai leidžia ne tik padidinti pardavimus, tačiau ir tiesiogiai bendrauti su mūsų klientais. Dabar turime tikslą auginti tiesioginį klientų ratą, atlikti visus techninius testavimus. O pasiekus norimų rezultatų, pradėti plėtrą į Pabaltijo šalis.

– Kodėl prisijungėte prie „Spiečiaus“? Iš kur sužinojote apie bendradarbystės centrą?

– Apie „Spiečių“ žinojome seniau, tiesą sakant, net su pavydu žiūrėjome į kaimyninius miestus, kuriuose tokie bendradarbystės centrai jau buvo įsteigti, tad jam įsikūrus Ukmergėje, buvome vieni pirmųjų prisijungusių.

– Kokią naudą jums, jūsų veiklai suteikė „Spiečius“?

– Labai smagu sulaukti palaikymo ir pagalbos. Tai vieta, kur ne tik patiki tavo svajonėmis, bet ir ieško būdų, kaip padėti, kad svajonės virstu realybe.

– Kodėl nusprendėte pasinaudoti verslo mentorystės/akseleravimo programa?

– Kiekviena pradžia visada būna sunki, tad neturint daug patirties versle, labai svarbu yra patyrusių mentorių palaikymas ir konsultacijos, taip pat ir pagrindai, kurie padeda išsigryninti savo kelią, tikslą, susiplanuoti finansus.

– Kas buvo jūsų mentorius? Kodėl jį/ją pasirinkote?

– Teko bendrauti su dviem mentoriais – Arnoldu Jonaičiu ir Tomu Proscevičiumi. Arnoldas – stiprus su gamyba susijusiame versle, tad su juo aptarėme mūsų plėtros galimybes į Pabaltijo šalis. Tikrai sulaukiau didelio palaikymo ir padrąsinimo, kad esu teisingame kelyje. T. Proscevičius sudomino dėl žinių inovacijų srityje, mums padėjo prisistatyti studentams ir pradėti ieškoti inovatyvių galimybių vystant mūsų produktą ne tik Lietuvoje, bet ir mąstyti plačiau. Nors mūsų mentorystė buvo neilga, tačiau tai įkvėpė pradėti ieškoti IT sprendimų. Tikimės, kad metų pabaigoje juos ir pradėsime.

– Ko pavyko pasiekti per visą mentorystės/akseleravimo programą? Kuriuo rezultatu džiaugiatės labiausiai?

– Manau, skaičius ir augimą bus galima įvertinti pasibaigus turizmo sezonui. Šį sezoną pasitikome ne tik optimistiškai nusiteikę, bet ir su nauju produktu mūsų keliautojams, su naujomis technologijomis. Tad rudenį bus galima įvertinti, kaip mums pavyko įgyvendinti išsikeltus tikslus.

– Kokią pagrindinę mentorystės/verslo akseleravimo programos sukuriamą vertę išskirtumėte augti norinčiam verslininkui? Ar tai rekomentuotumėte kitiems?

– Kiekvienam verslui, manau, reikėtų išbandyti mentorystę. Tai ne tik žvilgsnis iš šono, tačiau ir palaikymas, padrąsinimas ir realūs uždaviniai, kuriuos pasiekti galima nuosekliai vykdant aptartą planą. Kartais net didelės problemos ar klausimai gali būti išspręsti vos per kelis susitikimus.

– Kviečiame visus mąstančius apie naujo verslo pradžią ar jau pradėjusius verslauti, bet ieškančius patarimų, padrąsinimų, įvairių mokymų ar bendraminčių, užsukti į bendradarbystės centrą „Spiečius“ Ukmergėje.

Kalbėjosi Ukmergės bendradarbystės centro „Spiečius“ koordinatorė

Rima BOŠKEVIČIENĖ

Verslo centras

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas