Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Automobilio alyvos keitimas, ką reikia žinoti?

Idėja atlikti techninę priežiūrą, net ir esant gana paprastai užduočiai, tokiai kaip tepalų keitimas, gali atrodyti bauginanti, o gal net neįmanoma. Tačiau pakeisti alyvą pačiam gali būti patogiau ir pigiau nei nuvežti automobilį į vietinę greitųjų tepalų parduotuvę.

Jei nesate tikri, kokią alyvą turėtumėte naudoti arba kaip dažnai ją keisti, skaitykite technines specifikacijas arba techninės priežiūros skyrių savo automobilio vadove.

Prieš pradėdami šį procesą, pasižiūrėkite automobilio vadove arba internete, kad tiksliai žinotumėte ir nustatytumėte, kiek alyvos reikės pakeisti. Taigi, norėdami įsigyti tai, ko jums reikia, keliaukite į automobilių dalių parduotuvę arba į mažmeninės prekybos vietą. Būdami ten turite pasiimti alyvos filtro veržliaraktį ir tinkamo dydžio alyvos išleidimo kaiščio veržliaraktį, jei jų dar neturite. Taip pat, reikės pirštinių, kad jūsų rankos būtų švarios, tinka ir paprastos medicininės latekso pirštinės.

Norėdami pakeisti savo alyvą, atlikite šiuos veiksmus:

Pakelkite, atidarykite

Pirmiausia pakelkite automobilį pakankamai aukštai, kad po juo galėtumėte dirbti. Nesvarbu, ar naudojate keltuvą, rampas ar domkratų stovus, įsitikinkite, kad esate visiškai saugūs. Niekada nedirbkite po automobiliu, kurį laiko tik grindų domkratas.

Atjunkite, išleiskite

Alyvos talpyklą – alyvos nutekėjimo indą (galima įsigyti automobilių dalių parduotuvėje), alyvos rezervuarą ar bet kokį kitą didelį skysčiui laikyti – pastatykite taip, kad alyva nutekėtų į ją ir nepatektų ant žemės. Nuimkite išleidimo kaištį, alyvą pradės bėgti.

Senas filtras

Raskite alyvos filtrą. Tai minkšto kamuoliuko dydžio cilindrinis komponentas, prisukamas prie variklio. Naudodami ranką arba alyvos filtro veržliaraktį atlaisvinkite alyvos filtrą, kad alyva pradėtų tekėti iš viršaus ir lašėti į indą. Palaukite, kol nuslūgs srautas, ir baikite išimti filtrą. Prieš montuodami naują filtrą, būtinai patikrinkite, ar nebuvo palikta sena alyvos filtro tarpinė – plonas guminis O žiedas.

Drenažo kištukas

Pakeiskite išleidimo kaištį ir priveržkite, kol jis priglus, bet ne per stipriai: per daug priveržus galite sugadinti alyvos baką ir išleidimo kaištį.

Užpildykite jį alyva

Pakeitę alyvos filtrą ir išleidimo kaištį, vėl įstatykite apatinį padėklą ir nuleiskite automobilį atgal ant žemės. Atidarykite gaubtą ir nuimkite alyvos dangtelį, ant kurio turėtų būti alyvos balionėlio simbolis. Piltuvu įpilkite į variklį gamintojo nurodyto alyvos kiekį. Patikrinkite alyvos lygį, patikrinkite, ar nėra nuotėkio.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas