Asociatyvi nuotrauka.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Pensijos vėluoja dėl paštininkų trūkumo

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Į laikraščio redakciją šiomis dienomis kreipėsi keletas ukmergiškių, skųsdamiesi, jog nesulaukia pensijų, kurias į namus pristato pašto darbuotojai. Ketvirtadienį skambinusi Pašilės gatvėje gyvenanti senolė piktinosi, jog ji bei kiti jos pažįstami pensininkai jau antra diena įkalinti namuose.

„Mes esame informuoti, kad pensijas atneša kiekvieno mėnesio 13 dieną iš ryto. Visą dieną laukėme, bet veltui. Šiandien vėl sėdime namuose, bijodami kur nors išeiti, nes bet kuriuo metu gali ateiti paštininkė“, – kalbėjo moteris. Pasak laikraščio skaitytojos, jos pažįstama liepos 14 dienai buvo užsiregistravusi pas šeimos gydytoją, bet vizitą atšaukė, nes tebelaukia paštininkės.

Šiuos ukmergiškės nusiskundimus perdavėme Valstybinio socialinio draudimo fondo („Sodros“) valdybai prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Gavome Komunikacijos skyriaus patarėjos Malgožatos Kozič atsakymą: „Sodros“ pensijos pristatomos į namus nuo mėnesio 10 iki 26 dienos, taigi, pensijų pristatymo laikas dar nesibaigė. Pensijos mokamos pagal „Sodros“ numatytą grafiką, kaip ir buvo iki šiol. Šiame grafike kiekvienam gavėjui paskirta konkreti išmokos mokėjimo diena. „Sodra“ visuomet laiku perveda pinigus visoms pensijas pristatančioms institucijoms. Atvejai, kai išmokos pasiekia gavėją vėliau, yra labai reti, nulemti įvairių priežasčių, pavyzdžiui, nepalankių oro sąlygų ar žmogiškųjų faktorių. Taip nutiko ir šį kartą – „Lietuvos paštas“ informavo, kad šį mėnesį kai kuriems gavėjams pensijos pristatomos vėliau nei įprasta dėl laiškininkų trūkumo. Šiuo metu aptarnaujama apylinkė yra paskirstyta keturiems laiškininkams, dėl to kai kur pensijos pristatomos vėliau. Atsiprašome už laikinus nepatogumus ir tikimės, kad greitai jie bus išspręsti.“

Palikite komentarą apie straipsnį

  • JURGITA :
    Ir dar neįmanoma dvidešimt pirmame amžiuje sužinoti, kada tas paštininkas ateis.
  • vr :
    cia yra ziauru, pencininkai sedi tris savaites prie lango ir laukia savo pinigu .

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas