Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Grėsmės verslui, neturint tinkamos kompiuterinės apsaugos

Grėsmės kompiuterinių sistemų saugumui galioja ir verslui. Daugelis darbuotojų neturi reikiamų techninių žinių ir nesuvokia didelės rizikos, kylančios jų kasdienėje darbo vietoje. Šis nežinojimas gali turėti rimtų pasekmių įmonei. Būtent todėl verta ugdyti komandą ir įgyvendinti saugumo politiką. Aiškios procedūros tikrai padidins įmonės kompiuterių ir juose saugomos informacijos bei asmens duomenų apsaugos lygį. Konfidencialių dokumentų saugumas elektroninėje erdvėje yra labai svarbus klausimas, o jo pažeidimas gali atnešti įmonei finansinių nuostolių ir rimtų teisinių sankcijų.

Kaip efektyviai padidinti savo verslo saugumą?

  1. Nustatykite stiprius prisijungimo slaptažodžius

Tokie slaptažodžiai kaip 12345, vaiko gimimo data, ar augintinio vardas nėra tinkami. Tai lengvas grobis sukčiams. Jei naudojate tokias apsaugos priemones, greitai jas pakeiskite. Piratai gali išsiaiškinti tokius paprastus slaptažodžius per kelias sekundes. Dažniausiai jie prie mūsų paskyrų patenka naudodami vadinamąjį žodyno metodą, t. y. populiariausias eilutes ir žodžius. Slaptažodis turi būti bent 8 simbolių ilgio ir sudarytas iš skaičių, didžiųjų ir mažųjų raidžių bei specialiųjų simbolių.

  1. Įdiekite antivirusinę programą ir nuolat ją atnaujinkite

Saugumas ir duomenų apsauga kompiuteriuose ir kompiuterių tinkluose yra antivirusinės programos užduotis. Būtinai įdiekite gerą programinę įrangą, pavyzdžiui, distributor.lt. Tokiu atveju geriau investuoti į mokamą programinę įrangą. Nemokami paketai kovoja su kirminais, Trojos arkliais ir šiukšlėmis, tačiau neturi daug svarbių funkcijų, tokių kaip ugniasienė, užkarda, stebinti, kokios programos bando patekti į tinklą. Jie blokuoja tuos, kurie kelia abejonių, ir įspėja apie grėsmę.

Taip pat neblokuokite sistemos naujinimų, nes jie padidina saugumo lygį. Kiekvieną dieną žiniatinklyje pasirodo dešimtys tūkstančių naujų kenkėjiškų programų, kurios tampa vis labiau slaptos. Reikėtų atnaujinimus įrenginyje įdiegti reguliariai, nes nauja operacinė sistema yra geriausias antivirusinės programos kompanionas.

  1. Nesisiųskite failų ir nediekite programų iš nežinomo šaltinio

Iš interneto atsisiunčiame daug failų, programų, grafikos, žaidimų, programų… Ne visada iš patikimų šaltinių. Kibernetiniai nusikaltėliai tai puikiai žino. Kenkėjiškos programos gali užmaskuoti save kaip programas, kurios, jūsų nuomone, yra naudingos. Visada verta būti atsargiems ir nuskaityti kiekvieną atsisiųstą failą naudojant antivirusinę programą. Be to, neatsisiųskite programų, kurių nežinote, ir atidžiai perskaitykite kitus diegimo veiksmus. Nemokama programinė įranga tam tikrais etapais dažnai mums siūlo įvairius priedus ir plėtinius. Net jei tai nėra virusai, jie gali apkrauti sistemą ir apsunkinti naudojimąsi kompiuteriu.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas