Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Cheminis minkštų baldų valymas – ką verta žinoti?

Baldai gaminami iš skirtingų apmušalų audinių – nuo ​​aksomo iki odos. Kai kuriuos audinius gali būti sunku išvalyti, todėl ant sofos gali likti dėmių ir žymių. Sausas valymas ar cheminis baldų valymas yra vienas geriausių būdų išspręsti šias problemas. Tačiau profesionalaus valymo mokestis gali nemažai paveikti jūsų biudžetą. Todėl valymą turite atlikti patys. Laimei, galite sausai valyti sofą namuose naudodami cheminio valymo tirpiklius. Galbūt sofa, kuriai reikia cheminio valymo?

Ieškokite etiketės ant savo baldų. Ši etiketė nurodo, koks apmušalų audinys naudojamas jūsų gaminiui padengti. Kartu su tuo rasite priežiūros instrukciją. Tai nurodo, kurie valymo produktai geriausiai tinka medžiagai. Kai kurios žymos sako „tik sausas valymas“, o kitose yra konkretūs kodai. Kodas „WS“ rodo, kad medžiagai galite naudoti tiek sauso valymo priemonę, tiek garų siurblį. Kodas „S“ reiškia, kad galite naudoti tik cheminio valymo tirpiklį. Kiti kodai, tokie kaip W, O arba X, reiškia, kad negalima valyti sofos.

Tarkime, kad jūsų baldams tinka cheminis valymas; dabar galite pereiti prie kitų veiksmų. Įsigykite cheminio valymo priemonę. Sauso valymo tirpiklio galite įsigyti vietinėje techninės įrangos parduotuvėje. Kitu atveju galite nusipirkti internetu. Atminkite, kad „sausas valymas“ nereiškia, kad audinys liks sausas. Sauso valymo tirpikliai yra skysčiai, kurių formulėje nėra vandens.  Vėdinkite vietą. Sauso valymo tirpikliai turi stiprų kvapą. Taigi būtų naudinga, jei atidarytumėte duris ir langus, kad išeitų kvapas ir į vidų patektų švarus oras. Taip pat galite įjungti ventiliatorių link lango.

Išbandykite sausą valiklį vietoje. Atlikę šį veiksmą sužinosite, ar tirpiklis gali pakeisti audinio spalvą, ar ne. Norėdami patikrinti vietoje, kelis kiekius cheminio valiklio uždėkite ant skuduro. Tada įtrinkite jį į mažą paslėptą sofos dalį. Palikite tai kelioms minutėms, atsižvelgiant į konkretaus naudojamo valiklio nurodymus. Po to patikrinkite vietą, ar nepakitusi spalva. Jei jo nėra, galite pereiti prie kito veiksmo.  Likusius baldus ištepkite valikliu. Padarykite tai uždėdami tirpiklį ant švaraus balto skudurėlio. Tada galite pradėti tepti jį ant apmušalų audinio. Jums nereikia trinti audinio; prispauskite jį prie sričių, ir tirpiklis atliks savo darbą.

Jūsų sofoje gali būti keletas dėmių, į kurias norėtumėte atkreipti dėmesį, todėl valydami atminkite tai. Leiskite valikliui išdžiūti ir, jei reikia, užtepkite dar kartą. Užbaikite išimdami valiklį. Norėdami tai padaryti, sudrėkinkite kitą švarų skudurėlį vandeniu. Tada paspauskite juo anksčiau išvalytas vietas. Jei reikia, vėl nuplaukite ir nušluostykite audinį. Galiausiai leiskite sofai išdžiūti.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas