Pasveikinti ugniagesiai gelbėtojai ir rajono vadovai prie naujai įsigyto automobilio.

Aktualijos, Naujausi

Šventės proga skirtas gaisrinis automobilis

Elena LIUTKUTĖ

 

Gegužės 3-ąją, šv. Florijono – ugniagesių globėjo dienos išvakarėse, rajono savivaldybės Priešgaisrinė tarnyba paminėjo savo profesinę šventę. Labiausiai pasižymėjusiems ugniagesiams įteiktos mero padėkos, savivaldybės simbolinės dovanos, o Želvos ugniagesių komandai – gaisrinis automobilis „Mercedes Benz“ 1120 AF.

Ugniagesius gelbėtojus sveikino rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, administracijos direktorius Darius Varnas, administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė, savivaldybės administracijos vyresnysis specialistas civilinei saugai ir mobilizacijai Valdas Rabazauskas, savivaldybės Priešgaisrinės tarnybos direktorius Rimvydas Lukošius.

Susirinkusiems į rajono savivaldybės salę ugniagesiams padėkota už svarbią tarnybą, pilietiškumą bei įsiliejimą į bendruomenę.

Meras už 2021 metais pasiektus geriausius rezultatus teoriniame žinių pasirengime ir tobulinant praktinius darbo įgūdžius bei nepriekaištingą pareigų vykdymą padėkomis apdovanojo šešis tarnybos ugniagesius gelbėtojus. Tai Vytautą Alšauską iš Valų ugniagesių komandos, siesikiečius Donatą Kolesovą ir Vilmantą Varną, Martyną Misiūną iš Pabaisko, želviškį Algirdą Siauliūną bei vepriškį Artūrą Šimonį. Taip pat padėka skirta Taujėnų ugniagesių komandos skyrininkui Algimantui Žukauskui. Pagerbtas ir į užtarnautą poilsį išeinantis Vytautas Razumas, kuris Veprių ugniagesių komandoje dirbo nuo 1994 metų gruodžio 4 dienos. Jis turi sukaupęs ilgametę patirtį gaisrų gesinime, nepriekaištingai atlieka ugniagesio gelbėtojo pareigas. V. Razumas su tarnyba atsisveikino gegužės 5-ąją, sukakus senatvės pensijos amžiui.

Po sveikinimų ceremonijos renginio dalyviai apžiūrėjo savivaldybės kieme stovintį Želvos ugniagesių komandai skirtą gaisrinį automobilį „Mercedes Benz“ 1120 AF.

Tarnybos vadovas R. Lukošius „Gimtajai žemei“ papasakojo, kad komandos iš viso eksploatuoja 9 gaisrinius automobilius, iš kurių septyni yra nuolatinėje parengtyje. Praėjusiais metais buvo nutraukta dviejų susidėvėjusių sovietinės gamybos gaisrinių automobilių eksploatacija.

„Kiekvienais metais pamažu atnaujinamas tarnybos gaisrinių automobilių parkas. Nurašyti susidėvėję sovietinės gamybos automobiliai keičiami naudotais, bet geros techninės būklės, pagamintais Europos šalyse. Šių automobilių privalumai – mažesnės eksploatacinės išlaidos, patikimesni specialūs agregatai ir efektyvesnis panaudojimas incidentų likvidavimo metu“, – pažymėjo direktorius.

Tarnyba 2021 metais įsigijo naudotą gaisrinį automobilį „Mercedes Benz“ 1120 AF, kuris šiuo metu naudojamas Želvos ugniagesių komandoje budinčių pamainų išvykimui į incidentų likvidavimo vietas.

Pasak R. Lukošiaus, tai antrasis automobilis, kurį Priešgaisrinė tarnyba įsigijo rajono savivaldybės skirtomis lėšomis. Dar vieną automobilį planuojama pirkti šiemet.

Vadovas taip pat papasakojo, kad Priešgaisrinė tarnyba komandų veiklai naudoja septynis pastatus. Iš jų privalomus reikalavimus atitinka Pabaisko ir Valų ugniagesių komandų pastatai. Veprių ugniagesių komandos darbuotojams sudarytos geros darbo ir poilsio sąlygos, tačiau būtina gaisrinės pastatą renovuoti iš išorės. Šešuolių, Taujėnų ir Želvos ugniagesių komandų pastatai statyti dar sovietiniais metais, juose niekada nebuvo atliktas kapitalinis remontas, todėl jų būklė ypač bloga.

„Dar 2020 metais UAB ,,Remonto ir statybos projektas“ parengė Želvos ugniagesių komandos pastato rekonstravimo projektą, šiemet – statinių statybos ir statybos darbų eiliškumo grafiką, yra gautas leidimas rekonstrukcijos darbams atlikti. Tikimės, kad kitais metais bus skirtas finansavimnas ir prasidės darbai“, – kalbėjo R. Lukošius.

Jis taip pat paminėjo, jog Siesikų ugniagesių komanda veikia ankštose, visiškai ugniagesių veiklai netinkančiose patalpose, kurios yra UAB ,,Juostmedis“ priklausančiame gamybiniame pastate.

Kalbėdamas apie tarnybos darbuotojų aprūpinimą darbo drabužiais ir apsauginėmis priemonėmis direktorius sakė, jog ugniagesių gelbėtojų apsauginiai rūbai, šalmai ir avalynė buvo pirkti dar 2009 metais, todėl viskas susidėvėjo. Tarnyba trūkstant lėšų pati jų įsigyti negalėjo. 2021-2022 metais skirtas finansavimas apsauginės aprangos, darbo drabužių, apsauginių priemonių įsigijimui ir opi problema išspręsta..

Daivos ZIMBLIENĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Kokios armijos kapelmeisteris ,penktas nuo kairės, toks įmitęs,sveikai raudonas? :
    Kokios armijos kapelmeisteris ,riebus ,sveikai raudonas ,pe

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas