Vlado Šlaito viešojoje bibliotekoje vykęs renginys buvo skirtas Lietuvių kalbos dienoms.

„Istorinė atmintis - dabarties ir ateities pamatas“, Kultūra

Garsiniai skaitymai apie Ukmergę ir ukmergiškius

Vlado Šlaito viešoji biblioteka ir Lietuvos aklųjų bibliotekos Ukmergės padalinys organizavo Lietuvių kalbos dienoms skirtus garsinius skaitymus, kuriais siekiama populiarinti informaciją apie Ukmergės kraštą ir kraštiečius. Mūsų tikslas – pasiekti tuos bibliotekos skaitytojus, kuriems sudėtinga skaityti patiems. Skaitymai buvo skirti senjorams bei žmonėms su negalia. Nors žmonės, kurie patys negali skaityti, turi galimybę gauti išties daug jau įgarsintos literatūros, tačiau ne visos knygos ir tekstai yra įgarsinami. Todėl buvo skaitomos ištraukos iš ukmergiškio kalbininko, akademiko Zigmo Zinkevičiaus knygų „Prie lituanistikos židinio“, „Ukmergės rajono gyvenviečių vardynas“. Taip pat pagarsinti ukmergiškių poečių, literačių Leonoros Jankeliūnienės ir Monikos Blauzdienės tekstai, kraštotyrininkės Albinos Navickienės užrašyti tarmiški pasakojimai.

Skaitymų dalyviams darbuotojos papasakojo apie bibliotekoje saugomus leidinius apie Ukmergę, krašto žmonių kūrybos knygas, senąją rajono periodiką. Susirinkusieji pasidalijo ir savo mintimis apie tai, kokių skaitymų norėtų ateityje, kas jiems būtų įdomu ir aktualu.

Informacija apie turiningą renginį pasidalino jo iniciatorės – Lietuvos aklųjų bibliotekos Ukmergės padalinio vyriausioji bibliotekininkė Asta Girnienė ir Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Bibliografijos-kraštotyros skyriaus vedėja Sigita Astikienė.

„G. ž.“ inform.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas