Naujausi, Sportas

Kiekvienas žingsnis yra svarbus

Andrey SOKOLOV,

Vladislava SOKOLOVA

 

Vasario 26 dieną Ukmergėje įvyko dar viena solidarumo su Ukraina akcija. Sportininkai mėgėjai surengė bėgimą iš Ukmergės į Mūšios miško parką Didžiosios Kovos apygardos partizanams atminti. Jame dalyvavo miesto gyventojai, Ukmergės bėgimo mėgėjų klubo nariai. Jie nešė Lietuvos ir Ukrainos vėliavas.

Priešpriešiais plentu važiuojančių automobilių vairuotojai bėgikams išreiškė visokeriopą palaikymą. Latviai, baltarusiai, lenkai, lietuviai pritariamai signalizavo, vaikai mojavo pro langus.

Netrūko ir jaudinančių momentų. Pro šalį važiavęs vienas žmogus sustojo, išlipo iš automobilio, su ašaromis akyse kirto kelią, kad padėkotų bėgikams. Paaiškėjo, kad jis kilęs iš Ukrainos. Jutome, kaip jam, išgyvenančiam dėl savo šalies likimo, tai buvo labai svarbu.

Netoli parko sustojo dar vienas automobilis, juo vykę ukrainiečiai vaikinai paprašė leidimo nufotografuoti bėgikus. Jie buvo dėkingi už parodytą solidarumo gestą.

Šios akcijos dalyvis Žilvinas Maleronka „Facebook“ savo profilyje pranešė, kad „Tradicinį kiekvieno mėnesio bėgimą su kraštiečiais paskyrėme kovai už Laisvę, Tėvynę, už pasaulį BE KARO!!!“

Taip pat bėgime dalyvavusi Jolanta Kuprionienė akciją komentavo tokiais žodžiais: „Esame už taiką, už draugystę, už sportą. Be agresijos ir grasinimų. Palaikome tokiu būdu, kuris mums prieinamas. Iš pravažiuojančių lietuvių, ukrainiečių, kitų tautų atstovų patyrėme teigiamų emocijų ir palaikymo. Ačiū visiems dalyvavusiems. SLAVA UKRAINE!“

Taiką kuria žmonės. Kiekvienas atskiras žmogus. Net maži žingsneliai yra vertingi. Didysis gėris prasideda nuo jų.

Asmuo nėra pilietybė, kalba ar profesija, tai nėra tautybė, vardas ar pavardė. Žmogus yra tai, ką mes darome, mūsų veiksmai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas