Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Jaunimas, Naujausi

Augant sergamumui, mokysis nuotoliniu būdu

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Ukmergėje augant sergamumui rajono mokyklose paskelbtas infekcijų plitimą ribojantis režimas. Nuo sausio 26-osios iki vasario 4 dienos mokiniai mokysis nuotoliniu būdu. Mūsų savivaldybė pagal sergamumą COVID-19 liga šalyje yra vienuoliktoje vietoje.

Sausio 21–24 dienomis rajone registruota 116 naujų COVID-19 ligos atvejų. 100 tūkstančių gyventojų per 14 dienų teko 2 220,7 nauji užsikrėtimo atvejai, Lietuvoje – 2 525,6 atv./100 tūkst. gyventojų. Pandemijos pagreitis mūsų rajone siekia 60,1 proc., šalyje – 48,5 proc. Teigiamų tyrimų dalis Ukmergėje sudaro 36,2 proc.

Antradienį vykusio rajono Operacijų centro posėdyje vertinant išaugusį sergamumą buvo nuspręsta rajono mokyklų 5–10 klasėse dešimčiai dienų nutraukti kontaktinį mokymą, pamokas organizuojant nuotoliniu būdu.

Rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas sakė, kad visose mokyk-lose mokinių sergamumas COVID-19 liga bei gripu ir ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcija (ŪVKTI) viršija 20 proc.

Tokiu atveju priešmokyklinio ir bendrojo ugdymo programas įgyvendinančios įstaigos gali skelbti infekcijų plitimą ribojantį režimą (IPRR), užtikrinantį, kad mokiniai nedalyvautų ugdymo procese kasdieniu (kontaktiniu) mokymo proceso organizavimo būdu.

IPRR skelbimo tikslas – suvaldyti COVID-19 ligos atvejų, taip pat gripo ir kitų ŪVKTI plitimą ugdymo įstaigoje ar jos dalyje, nutraukiant kontaktinį ugdymą ir mažinant užsikrėtimo tikimybę vaikams ir ugdymo įstaigos darbuotojams. Jei situacija ugdymo įstaigoje ar jos dalyje atitinka nustatytus kriterijus, IPRR gali skelbti ugdymo įstaigos vadovas.

Šią tvarką apibrėžia Sveikatos apsaugos ministerijos kartu su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija parengti pagrindiniai kriterijai, atsižvelgiant į COVID-19 ligos atvejų ir protrūkių skaičiaus didėjimą vaikų ugdymo įstaigose, taip pat į gripo sezoną, kurio metu stebimas sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis pakilimas.

Kaip informavo V. Kalinas, sprendimą dėl 1-4 klasių bei 3-4 gimnazinių kasių tolesnio mokymosi turi priimti įstaigų direktoriai, atsižvelgdami į situaciją.

„Jei gimnazijose ir pradinėse klasėse, testuojantis savikontrolės greitojo antigeno testais per 7 dienas bus nustatyta trečdalis teigiamų rezultatų, arba tikrinantis PGR metodu koronaviruso infekcija būtų patvirtinta 5 ir daugiau mokinių klasėje ar grupėje, taip pat patvirtinamas gripas ar ūminė viršutinių kvėpavimo takų infekcija, šiems srautams taip pat teks mokytis nuotoliniu būdu“, – situaciją komentavo skyriaus vedėjas.

IPRR gali būti skelbiamas ne trumpesniam kaip 7 dienų ir ne ilgesniam kaip 14 dienų laikotarpiui. Ugdymo įstaigoje paskelbus IPRR, tėvai, įtėviai, budintys globotojai ar seneliai gali gauti nedarbingumo pažymėjimą vaiko iki 8 metų amžiaus, bet ne ilgiau kaip iki jo ugdymo pagal pradinio ugdymo programą pradžios, ar pagal pradinio ugdymo programą ugdomo vaiko, ar pagal bendrojo arba specialiojo ugdymo programą besimokančio neįgalaus asmens priežiūrai.

Sergamumo mokyklose statistiką šiuo metu didina ne tik išaugę užsikrėtimo koronavirusu atvejai, bei ir registruojami susirgimai gripu ir ŪVKTI.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Alio :
    Butinas nuotolinis ugdymas,kodel laukiate???
  • Ona :
    regula.lt/SiteAssets/posedziai/2022-01-19/ukmerges-katiline.pdf Ukmerges katiline, kainos uzkeltos.
  • Ona :
    w.regula.lt/SiteAssets/posedziai/2022-01-19/ukmerges-katiline.pdf Ukmerges katiline VERT isvada BAISU ka daro su zmonem, dar neprisovoge
  • nuodas :
    o pradinukai ir toliau nesioja bacilas , jei karantinas tai karantinas , visi turetu izuoliuotis. dabar tas pats ,kas nieko ir toliau tesis ilgam .
  • Nu kas :
    Mokosi tas visur mokysis
  • Vidas :
    Ugdymas 5-10 klasėse nutraukiamas nuo sausio 26 iki vasario 4 d. kol kas tik miesto mokyklose

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas