Aktualijos, Naujausi

Pirmasis ukmergiškis gimė tik antrąją metų savaitę

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Sausio 8-osios ryte, 7.44 valandą, Ukmergės ligoninės Akušerijos skyriuje sulaukta pirmojo 2022 metais ukmergiškio. Gimęs berniukas – antras vaikas šeimoje.

„Gimtosios žemės“ kalbintas Akušerijos skyriaus vedėjas Algirdas Šaltinis pasidžiaugė, kad sausio 11-ąją buvo laukiama ir antrojo šiais metais naujagimio. Vis tik vedėjas apgailestavo, kad gimdymų kasmet mažėja.

Kaip žinia, prasidėjus koronaviruso pandemijai, Ukmergės ligoninė buvo uždariusi Akušerijos skyrių. Todėl pernai skyrius dirbo tik 178 dienas, per kurias gimė 78 kūdikiai. 2020 metais skyrius veikė 185 dienas ir buvo 158 gimdymai. 2019-iais, kai skyrius dirbo visus metus, sulaukta 234 gimdymų. 2018 ir 2017 metais Akušerijos skyriuje priimta po 257 gimdymus.

„Taigi, gimstamumas mažėja, o kadangi mūsų skyrius buvo ilgai uždarytas, gimdymų sumažėjo dvigubai“, – kalbėjo A. Šaltinis. Vedėjas pridūrė, jog jo žiniomis, dėl COVID-19 ligos savo veiklą buvo sustabdę tik du Akušerijos skyriai – Ukmergės ir Elektrėnų ligoninėse.

A. Šaltinio teigimu, nors buvo tikimasi, kad prasidėjus pandemijai, po pirmojo karantino, Lietuvoje išaugs gimstamumas, taip nenutiko. Atvirkščiai, dėl įsivyravusios nežinios, neužtikrinto rytojaus gimstamumas šalyje tik sumažėjo. Tai, pasak gydytojo, jaučiama ir Ukmergėje.

Vedėjas pripažino, kad ateityje Ukmergės ligoninėje, matyt, neliks Akušerijos skyriaus.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas