Padėkota rajoną garsinantiems jauniesiems ukmegiškiams.

Jaunimas, Naujausi

Gabiausiems ir talentingiausiems – piniginės premijos

Baigiantis metams jau tapo gražia tradicija iškilmingai apdovanoti gabiausius rajono vaikus ir jaunimą iki 25 metų. 2021-iesiems artėjant į pabaigą Ukmergės kultūros centro salėje pasveikinti ne tik talentingiausieji moksleiviai, bet ir jų mokytojai, tėvai.

Padėkos raštus, rožių žiedus ir piniginius prizus keliasdešimčiai jaunųjų ukmergiškių teikė rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, administracijos direktorius Darius Varnas bei Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas. Šįkart gabiausiems ir talentingiausiems išdalinta 6 800 eurų. Piniginį prizą sudarė nuo 50 iki 250 eurų išmokos.

Už nuopelnus įvairiuose respublikiniuose ir tarptautiniuose kūrybos, meno, gebėjimų, mokslo konkursuose, pasiekimus sporto varžybose, rungtynėse, čempionatuose rajono gabiausiuosius jau 15-tus metus pagerbė savivaldybės įsteigtas Gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondas.

Daugiausiai apdovanojimų šįkart pelnė Sporto centro ir Meno mokyklos auklėtiniai. Taip pat šventėje prizai įteikti Antano Smetonos, Jono Basanavičiaus, Želvos gimnazijų moksleiviams, „Šilo“ progimnazijos, Dukstynos pagrindinės mokyklos, sporto klubo „Vilkas“ auklėtiniams.

Gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondo globėjas yra Ukmergės rajono meras, komisijos pirmininkas – savivaldybės administracijos direktorius. Fondą sudaro rajono savivaldybės biudžeto ir rėmėjų skirtos lėšos. 2021 metais šį fondą parėmė bendrovės „Ukmergės duona“, „Ukmergės vandenys“, „Ukmergės pramonės parkas“, „Ukmergės melioracija“, „Bikuvos statyba“, „Transresta“, „DAW Lietuva“, AUDRYS BYGSSERVICE AS ir „Likmerė“. Pastaroji įmonė Gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondui lėšų skiria nuo pat jo įsikūrimo pradžios – 2007 metų. Apdovanojimai įteikiami du kartus per metus – baigiantis mokslo ir kalendoriniams metams.

„G. ž.“ inform.

www.ukmerge.lt nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas