Kriminalai

Gelbėtojų kvietimus „koregavo“ žiema

Praėjusią savaitę Ukmergės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba sulaukė dviejų pranešimų apie gaisrus. Taip pat tris kartus skubėjo atlikti gelbėjimo darbų, kai dėl nepalankų oro sąlygų nuo kelio nuvažiavo transporto priemonės.

Gruodžio 1-ąją ugniagesiai vyko į A. Vienuolio-Žukausko g., kur mūrinio gyvenamojo namo kamine atvira liepsna degė suodžiai.

Gruodžio 2-ąją gautas pranešimas, kad Ukmergėje, Bijūnų gatvėje, dega medinis dviejų aukštų  namas. Atvykus paaiškėjo, jog ugnies židinys buvo antrame aukšte esančiame kambaryje. Gesinant teko išardyti 6 kv. m stogo konstrukcijų. Išdegė kambarys, sudegė namų apyvokos daiktai. Kitos patalpos aprūko. Detektoriaus pastate nebuvo.

Lapkričio 29-ąją Šešuolių seniūnijos Liaušių kaime automobilis „Opel Combo“ nuo kelio Ukmergė–Molėtai nuvažiavo į griovį ir nuvirto ant šono. Žmonės įvykio metu nenukentėjo. Atvykę gelbėtojai atvertė transporto priemonę ir atjungė akumuliatorių.

Lapkričio 30-ąją gautas pranešimas, kad kelio A2 Vilnius–Panevėžys 60 km, ties Pivonijos seniūnijos Prūdų kaimu, skersai kelio stovi vilkikas „Volvo“, atsitrenkęs į kelio atitvarus. Iš automašinos ant kelio ištekėjęs kažkoks skystis. Paaiškėjo, jog iš pradurto kuro bako tekėjo dyzelinas. Išbėgo apie 500 l dyzelino, apie 100 l dyzelino išsiurbta. Dyzelinas kartu su sniegu surinktas į statines ir perduotas Kelių tarnybai utilizavimui.

Tą pačią dieną pranešta apie dar vieną įvykį. Taujėnų seniūnijos Mažeikių kaime, Antano Smetonos kelyje, važiuojamojoje kelio dalyje, nuvirto ant šono biokurą vežęs vilkikas „Scania“. Atvykę gelbėtojai organizavo sunkiasvorę techniką, priekaba buvo atkabinta, vilkikas atverstas ir patrauktas į šalikelę. Kuro talpa įvykio metu nebuvo pažeista, per alsuoklį išbėgo apie 3 l dyzelino ir 2 kv. m plote išsiliejo tepalai.

„G. ž.“ inform.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas