Naujausi, Nuomonių telefonas

Laukiama Antakalnio gatvės projekto

Loreta EŽERSKYTĖ

„Gyvenu Pivonijos mikrorajone. Ryte, apie 7.30–7.45 valandą, važiuodamas į darbą, Antakalnio gatvėje ne kartą stebėjau avarines situacijas. Tuo metu moksleiviai iš ties Ukmergės gelžbetonio įmone esančios stotelės autobusais važiuoja į gimnazijas. Skubėdami jie neretai neapsižvalgę kerta Antakalnio gatvę, kurioje eismas tuo metu gana intensyvus. Čia yra pėsčiųjų perėja, tačiau ji neapšviesta. Praėjusią savaitę, kuomet rytais dulkė lietus, matomumas čia buvo ypač blogas. Teko stebėti, kai priešais važiuojančio automobilio apakintas vairuotojas nepastebėjo prieš pat transporto priemonę staiga iššokusių tamsiai apsivilkusių, be atšvaitų vaikų. Nelaimės tuokart išvengta, nes jis važiavo saugiu greičiu“, – mintimis dalijosi į redakciją paskambinęs skaitytojas.

Vyriškio manymu, ši ir dar dvi pėsčiųjų perėjos Antakalnio gatvėje, esančios ties sankryža su Jaunimo gatve, turėtų būti papildomai apšviestos. Taip, kaip apšviesta šioje gatvėje esanti perėja ties sankryža su Draugystės gatve bei daugelis kitų mieste įrengtų pėsčiųjų perėjų.

Šį klausimą perdavėme rajono savivaldybės administracijai. Atsakymą atsiuntęs Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Tadas Balžekas sutinka, jog išsakytos mintys teisingos ir pritaria, kad problemą būtina spręsti.

„Šiuo metu laukiame įgaliojimo iš Valstybinės automobilių kelių direkcijos dėl Antakalnio gatvės projektavimo. Projektą planuojame turėti kitų metų vasarą. Tada bus galima sutvarkyti perėjas ir apšvietimą, o kol kas belieka visiems eismo dalyviams palinkėti būti atidiems“, – teigė Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • rv :
    viskas cia gerai , maskva irgi per diena nepasistate. judam i prieki.
  • O.k. :
    Gyventoju norai Ukmergeje nera svarbus! Kaip po karo miestas, ir jau senai!
  • Gyventojas :
    Antakalnio gatvę iš esmės reikia visą daryti iš naujo, nuo Vilniaus. g. iki pat miško. Vaikai per purvą į mokyklą brenda, sausuoju metu dulkėmis springstam, be to baigiam mašinas sulaužyt. O jau rekonstrukcijos visi laukia dešimtis metų.
  • Fhdjfg :
    Pripils frezuoto asfalto seno. Patryps ir bus jum asfaltas ☺
  • YYYYY :
    Tik prie aiksteliu, saligatviu, kelio asfaltavimo nepamirskite prisideti ! grynu truksta savivaldybei ar tiesiai i Keliu derekcijos saskaita pervedinekit!
  • Litvakas :
    Akilam stebetojui. Be atšvaitu- kaip mašina be šviesu..Kieno nepriežiura? Tikriausia supratot
  • A :
    Ten dabar bardakas prie silo gimnazijos. Reikia kad policijos ekipazas budetu. Nes vaziuoja kas kaip nori vaikus isleidzia vos ne ant perejos. Masinas salikelej palieka. Reikia butinai aiksteles tik ne sitoj vietoj. Gal kazkur prie silo. Ta gatvyte reikejo praplatinti ir daryt aikstele prie stadiono. Dabar kaip padare kazkada vienai masinai privaziuot taip ir iki siu dienu yra. Nebe tie laikai kai direktorius tikbsu volga privaziuodavo.....
  • Savivaldybes darbuotojas :
    Kai kas ruosias ta Balzeka uztampyt po teismus greit sulauksim straipsniu

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas