Ž. Ramaška su treneriu T. Putinausku.

Naujausi, Sportas

Žygimantas Ramaška – pasaulio vicečempionas

Genovaitė KAZIELIENĖ

Ukmergiškis, 24-erių Žygimantas Ramaška tęsia sėkmingus pasirodymus – prieš savaitę Uzbekistano sostinėje Taškente vykusiame pasaulio kovinio sambo čempionate jis pasipuošė sidabro medaliu. Praėjusiais metais Žygimantas užsijuosė „MMA Bushido“ pasaulio čempiono diržą. Taip pat jis pripažintas praėjusių metų geriausiu Ukmergės rajono sportininku.

 

Sportavo nuo pirmos klasės

Pasaulio sambo vicečempionas „Gimtajai žemei“ sakė, kad sportuoti pradėjo nuo pat pirmos klasės, paskatintas vyresnio brolio. Jis Žygimantą lydėdavo ne tik į dziudo treniruotes, bet ir Kultūros centrą, kur berniukas lankė pramoginių šokių užsiėmimus. Vis dėlto brolio dėka jis pasirinko sportą…

„Lankiau treniruotes Ukmergės dziudo klube. Galima sakyti, kad ten ir užaugau, – prisipažino sportininkas. – Treneriai Rimantas Lenartavičius, Artūras Sakas ir Tomas Putinauskas mane išmokė nuo imtynių pradmenų iki smūginės technikos. Jie – puikūs mokytojai, tai rodo ir ukmergiškių pasiekimai ne tik Lietuvos, Europos, bet ir pasaulio čempionatuose.“

Dar mokydamasis Dukstynos pagrindinėje mokykloje, po to – Jono Basanavičiaus gimnazijoje, jis skynė pergales Lietuvos, Europos ir Baltijos šalių dziudo, sambo, bušido, grapplingo varžybose.

Įstojęs į Vytauto Didžiojo universitetą, Ž. Ramaška susikoncentravo į tas sporto šakas, kuriose jaučiasi stipriausiai – tai „MMA Bushido“, sambo ir kovinis sambo.

Taškente – svarbiausias laimėjimas

Laimėjimą Taškente vaikinas laiko svarbiausiu savo pasiekimu: „Mano svorio kategorijoje buvo 21 dalyvis. Visas keturias kovas turėjau per vieną dieną. Burtai lėmė, kad pirmiausia reikėjo susitikti su Izraelio kovotoju Tarieliu Abbasovu, kuriam pavasarį Europos čempionate buvau pralaimėjęs ir jis tapo čempionu. Tai buvo psichologinis momentas, tačiau šį barjerą įveikiau. Labai stiprus ir varžovas iš Makedonijos Daliboras Bogdanovas, kuriam atlikau savo patį mėgstamiausią smaugimo veiksmą. Taip pat Turkmėnistano sportininkas Abdylla Babayevas, kurį pasiunčiau į nokautą tik prasidėjus kovai. Finale susitikau su Rusijos Federacijos atstovu Ruslanu Gasankhanovu, kuriam nusileidau taškais. Šiose kovose ir pats įgijau labai daug geros patirties, kuri pravers tolimesnėse kovose.“

Kovos akimirka Taškente.

Jis kalbėjo, kad su treneriu T. Putinausku apkeliavo nemažai pasaulio šalių, kur dalyvavo įvairiuose čempionatuose, turnyruose. „Bet aš manau, kad mūsų kelias dar tik prasideda…“ – tikisi pasaulio vicečempionas.

Tapo savanoriu

Su Žygimantu bendravome per nuotolį – šiuo metu jis tarnauja LDK Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje, yra Žvalgų būrio karys: „Esu savanoris. Todėl, kad noriu išmėginti ir paieškoti savęs šioje srityje. Atvirai pasakius, dar nebuvo dienos, kad gailėčiausi čia atvykęs“, – neslėpė ukmergiškis.

Nuotraukos iš asmeninio Ž. Ramaškos albumo

Pasaulio vicečempiono sidabro medalis.

Praėjusiais metais Ž. Ramaška tapo „MMA Bushido“ pasaulio čempionu.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas