Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Šlapias maistas gyvūnams: privalumai ir trūkumai

Savo augintinius vis norime kažkuo palepinti: nesvarbu, ar tai naujas cypiantis žaislas, ar kitokia maisto rūšis. Kalbant konkrečiai apie ėdalą, dauguma šeimininkų nevengia pirkti gyvūnams šlapio maisto. Ar iš tiesų jis toks naudingas? Tam, kad pasidarytų aiškiau reikia apžvelgti šios maisto rūšies privalumus ir trūkumus.

Privalumai:

Vandens kiekis

Sausas maistas, nors neretai ir parankesnis pasirinkimas, sudėtyje turi mažai vandens. Jei gyvūnas noriai laka ir vandens jo organizmui tikrai pakanka, jaudintis nevertėtų. Tačiau tuo atveju, kuomet dehidratacija patampa problema, reikia ieškoti būdų, kaip gyvūnui įteikti daugiau vandens. Šlapias maistas – puiki gudrybė. Konservai šunims ir katėms yra kupini drėgmės, kuri padės Jūsų augintiniui palaikyti stabilią vandens būklę ir pagerins virškinimo procesus.

Skonis ir kvapas

Jei augintiniui duodame rinktis tarp sauso ir šlapio maisto, šis dažniausiai be jokių didelių svarstymų renkasi pastarąjį. Konservų kvapas yra daug intensyvesnis dėl juose esančios drėgmės. Be to, sausame maiste dažnai pasitaiko daugiau grūdinės kilmės ingredientų, kurie nėra tokie aktualūs naminiam gyvūnui palyginus su mėsos ar žuvies dalimis. Norintiems palepinti savo augintinius pravartu praplėsti savo maisto atsargas šiais specialiaisiais konservais.

Trūkumai:

Kaina

Net jei suvokiame, kad didesnis vandens kiekis ir skonis neretai yra prielaida gerai augintinio sveikatai ir džiaugsmui, kartais mus pasiveja realybė. Šlapias maistas dažnai kainuoja daugiau nei sausas, perkant pastarąjį galima daugiau sutaupyti. Dėl šios priežastis labiau susiveržusiems biudžetą šeimininkams šlapias maistas – ne toks priimtinas variantas. Žinoma, puiki alternatyva yra šiuos du maisto tipus maišyti – taip bus ir palepinamas gyvūnas, ir piniginė labai nenukentės.

Galiojimo laikas ir pakuotės patogumas

Sausas maistas neretai galioja labai ilgą laiką. Tuomet žmonės perka daug didesnius jo kiekius, kurių užtenka ilgesniam laikotarpiui. Šlapias maistas – atvirkščiai turi būti suvalgytas daug greičiau. Tiems šeimininkams, kurie yra išsiblaškę, būna sunku sužiūrėti, ar atidaryti konservai jau sunaudoti. Pravira pakuotė galioja apie savaitę, kartais net mažiau, tai parodo kvapas, gana greitai pasklindantis po erdvę, kurioje laikomas ėdalas. Bendrai, sauso maisto įpakavimas yra patogesnis – jį lengva atidaryti, o ir leidžiantis į keliones su augintiniu sukuriama mažiau netvarkos.

 Sudėtis – pliusas ar minusas?

Paskutinis kriterijus – sudėtis. Čia svarbu suvokti, kad nesvarbu, ar maistas sausas, ar šlapias, svarbu yra žiūrėti į jo ingredientus. Kuo daugiau baltyminės kilmės ingredientų, tuo laimingesnis bus gyvūnas. Atsidėkos ir jo organizmas, kuris sunkiai virškina grūdinės kilmės produktus. Būtent šių dabartiniuose maisto gyvūnams pasirinkimuose vis daugiau. Patartina visada pasidomėti ir apie sudėtį, ir apie patį prekinį ženklą. Norintiems pakliūti profesionalams į rankas ir išsirinkti puikios kokybės maistą tiek savo šuniui, tiek katei rekomenduojama rinktis specializuotas gyvūnų prekių parduotuves. Pavyzdžiui, geros sudėties konservus katėms galima rasti čia: https://www.alphazoo.lt/produkto-kategorija/katems/konservai.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas