Po rekonstrukcijos darbų į savivaldybės administracijos pastatą jau galima patekti per pagrindines duris, tačiau prašoma be būtino reikalo čia nesilankyti.

Aktualijos, Naujausi

Savivaldybės administraciniame pastate – praėjimo kontrolės sistema

Genovaitė KAZIELIENĖ

Prasidėjus Kęstučio aikštės rekonstrukcijos darbams, buvo uždarytos pagrindinės savivaldybės administracijos pastato durys, gyventojai buvo įleidžiami iš kiemo pusės. Tik praėjusią savaitę į savivaldybės pastatą buvo atvertas pagrindinis įėjimas. Atėjusiuosius pasitinka atnaujintas, rekonstruotas priimamasis ir nauja priėmimo tvarka.

Savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Zimblienė „Gimtajai žemei“ sakė, kad pirmame aukšte esančios savivaldybės administracijos priimamojo patalpos 2019–2020 metais buvo remontuojamos. Darbus vykdanti UAB „Baltukmės statyba“ jas pritaikė lankytojų kontrolei – vietoje buvusio kabineto atsirado priimamojo erdvė su berėmio stiklo pertvara. Šie darbai kainavo 10 939 Eur.

„Dabar į savivaldybės administracinį pastatą patekę lankytojai mato už tos pertvaros dirbančias Personalo, civilinės metrikacijos ir dokumentų valdymo skyriaus vyr. specialistes bei priėję prie langelio gali su jomis pasitarti, pasiaiškinti, palikti dokumentus ar pan. Esant reikalui, darbuotojos su reikalingais savivaldybės administracijos specialistais susisiekia telefonu arba juos pakviečia ateiti į priimamąjį“, – pasakojo D. Zimblienė.

Čia įrengta ir praėjimo kontrolės sistema – automatizuoti varteliai bei kūno temperatūros matavimo terminalas. Visi įėjusieji į pastatą privalo pasimatuoti savo kūno temperatūrą.

Kiekvienas savivaldybės administracijos darbuotojas per vartelius įeis ar išeis pasinaudodamas specialia plastikine kortele.

Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja teigė, kad automatizuotų įėjimo durų blokų darbus, kainavusius 11 506 Eur, taip pat atliko UAB „Baltukmės statyba“. Praėjimo kontrolės sistemos įranga su kūno temperatūros matavimo terminalu už 10 345 Eur įsigyta iš UAB „SS Solutions“.

„Atsižvelgiant į koronaviruso plitimą, gyventojų aptarnavimas ir toliau vykdomas nuotoliniu būdu. Dalis darbuotojų dirba savivaldybės pastate, kiti – per nuotolį. Su visais galima susisiekti elektroniniu paštu ar telefonu (skelbiama savivaldybės internetiniame tinklalapyje www.ukmerge.lt). Tuo pačiu gyventojams  patariame atvykti į savivaldybę tik esant būtinam reikalui, kuomet vieno ar kito klausimo nepavyksta išspręsti nuotoliniu būdu. Dėl visų saugumo ir sveikatos prašome žmonių kuo daugiau paslaugų užsisakyti elektroninėmis priemonėmis: jungiantis prie atitinkamų sistemų, konsultuojantis telefonu ar elektroniniu paštu“, – kvietė D. Zimblienė.

Ir pridūrė, kad lankantis savivaldybės pastate, seniūnijose ir savivaldybei pavaldžiose įstaigose privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias priemones (medicinines veido kaukes arba respiratorius), dezinfekuoti rankas, laikytis ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo nuo kitų asmenų. Nesilaikantys minėtų reikalavimų nebus aptarnaujami. Parodyti galimybių pasą neprašoma.

AUTORĖS nuotraukos

Įėjus į vidų pirmiausia reikia pasimatuoti temperatūrą.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Xxxx :
    O blaivuma?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas