Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai, Naujausi

Teismas nagrinės pavasarį nužudytos 19-metės bylą

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorais kaltinamuoju aktu į Vilniaus apygardos teismą perdavė baudžiamąją bylą dėl nužudymo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 2 p. 11 p.) ir seksualinio prievartavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 150 str. 1 d.).

Vilniaus AVPK balandžio 6 d. buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, gavus pranešimą, kad tądien, apie 13.30 valandą, Ukmergės rajono Šešuolių seniūnijos Taurupiškio kaime, miško masyve, rastas nenustatytos tapatybės moteriškos lyties lavonas su durtinėmis, pjautinėmis žaizdomis kakle ir rankose.

Kaip rašoma pranešime, šis įvykis sukėlė didelį atgarsį visuomenėje. Nusikaltimą ėmėsi tirti Vilniaus AVPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, į pagalbą pasitelkę Ukmergės rajono policijos pareigūnus, tyrimą kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūra.

Policijos pareigūnai atliko daugybę tyrimo veiksmų, kėlė ir tikrino ne vieną nusikaltimo versijų, buvo apklausti liudininkai, galėję matyti ar suteikti vertingos informacijos apie šį nusikaltimą. Operatyviai nustačius rasto lavono asmens tapatybę, paaiškėjo, kad tai jauna Ukmergės rajono gyventoja (g. 2002 m.) ir jau tą patį vakarą pareigūnai sulaikė nusikaltimą padariusį asmenį, merginos sugyventinį (g. 1975 m.). Sulaikytajam buvo pranešta apie įtarimą šio nusikaltimo padarymu.

Apklausos metu įtariamasis neprisipažino dėl įvykdytos nusikalstamos veikos, tačiau kruopštaus, nuoseklaus ir atidaus darbo dėka buvo surinkti duomenys, leidžiantys pagrįstai teigti, kad įtariamasis nužudė jauną merginą, slėpdamas kitą itin sunkų nusikaltimą (seksualinį prievartavimą), o būtent: vyras bijodamas, jog bus atskleistas jo seksualinio pobūdžio nusikaltimas, apgaule įviliojo merginą į savo automobilį ir, nuvežęs į miško masyvą, peiliu sudavė mirtinus smūgius. Po nusikaltimo vyras paslėpė peilį, tačiau pareigūnams pavyko jį surasti.

Iki teismo įtariamasis yra suimtas, jam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas