Asociatyvi nuotrauka.

Jaunimas

Į finalą pateko ir gimnazistai

Pavasarį penktą kartą buvo organizuotas moksleivių aplinkosauginis konkursas „Žaliosios olimpiados odisėja“. Jo tikslas – ne tik išmokyti moksleivius rūšiuoti, bet ir atkreipti dėmesį į šiuolaikinio žmogaus elgseną, suteikti progą gilintis į šiuo metu aktualias aplinkosaugos problemas, imtis realių veiksmų, prisidedant prie problemų prevencijos. Viso konkurso metu mokiniai turi galimybę ne tik gilinti žinias aplinkos apsaugos, resursų taupymo, atliekų rūšiavimo ir vartojimo mažinimo srityse, bet ir praktiškai pritaikyti jas savo gyvenime.

Per tuos metus, kai vyko konkursas, jame dalyvavo 147 tūkstančiai moksleivių iš visos Lietuvos.

Šįmet konkurso dalyviai pavasarį pristatė savo projektus, vasarą dalyvavo akcijoje „Misija: švari vasara“.

Spalio mėnesį nuotoliniu būdu vyko pusfinalis, kuriame rungėsi 49-ių mokyklų atstovai. Dalyvavo ir dvi ukmergiškių komandos – Jono Basanavičiaus gimnazija bei Veprių mokykla-daugiafunkcis centras.

Mokyklos rodė savo išmanymą protmūšyje, atsakinėjo į ekspertų klausimus ir po dviejų valandų įtempto darbo pagaliau paaiškėjo, kad į finalą pateko 14 komandų. Tarp jų – ir Jono Basanavičiaus gimnazijos gimnazistai. Finalas vyks lapkričio 24 dieną.

Pirmą vietą iškovojusi komanda laimės pagrindinį prizą – kelionę, antros ir trečios vietų nugalėtojai taip pat bus apdovanoti prizais, o visi likę dalyviai ir mokytojai gaus pažymėjimus, patvirtinančius dalyvavimą konkurse.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas