Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Katės maudymas: šampūnas katėms, dažnumas ir kodėl to reikia

Katė yra vienas populiariausių gyvūnų Lietuvoje. Tai yra meilus, murkiantis draugas, kuris bus visada šalia, kai Jums jo reikės. Žinoma, kadangi daugelis žmonių su katėmis dalinasi ne tik meile, tačiau ir lova bei indais – reikalinga tinkama gyvūno higiena, kuri gali garantuoti, jog pavyks išvengti įvairių ligų, kurias kartais gyvūnas atsineša iš laiko.

Kambarinių kačių maudymas

Išties, katės yra tie gyvūnai, kurių dažniausiai nereikia maudyti labai dažnai. Priešingai nei šunys, kurių higienai reikia skirti daugiau dėmesio. Visgi tai, kad rinkoje siūlomas šampūnas katėms – signalas, kad kartais jas maudyti reikia.

Tas, kurios leidžiamos į lauką – reguliariai. Bent jau kartą per mėnesį. Jeigu Jūsų katė visada yra namuose – tokiu atveju bent jau kartą per pusę metų. Žinoma, gyvūnas pats gali pasirūpinti savo higiena. Tačiau vien tai, kad mes su katėmis praleidžiame tiek daug laiko ir dalinamės daiktais – verta aktyvesnės higienos. Ypač tokiu atveju, kai namuose yra šuo arba mažas vaikas.

Šampūno pasirinkimo gairės

Šampūnas katėms padeda ne tik būti higieniškoms ir džiuginti šeimininką savo švelniu kailiu, tačiau taip pat ir nekelia jokio diskomforto. Žinoma, tik tokiu atveju, jeigu bus naudojamas konkrečiai šiam gyvūnui skirtas. Neplaukite su savomis priemonėmis arba tomis, kurios yra skirtos kitos rūšies gyvūnui. Tai Jūsų katei gali sukelti daug diskomforto.

O kaip rasti geriausią? Keli patarimai apačioje.

  1. Pirmiausia siūlome rasti patikimas prekybos vietas, kurios siūlo sertifikuotus gaminius. Jokiu būdu nepirkite iš skelbimų portalų, kuriuose kokybė yra abejotina.
  2. Dažnai šampūnas katėms skirstomas pagal augintinio veislę. Žinoma, galima rasti ir universalius.
  3. Šampūnai taip pat kategorizuojami ir pagal gyvūno plauko ilgį. Nuo tokių, kurie skirti plikoms katėms iki tokių, kurie turi labai ilgus kailius.
  4. Visada naudinga skaityti kitų žmonių komentarus ir atitinkamai rasti tokias priemones, kurios jau kitiems kačių mylėtojams labai pasiteisino.
  5. Verta daugiau dėmesio skirti it sudėčiai. Ypač tokiu atveju, jeigu Jūsų gyvūnas yra daug kam alergiškas.

Meilė gyvūnui turi būti reiškiama ne tik per apkabinimus, tačiau ir per priežiūrą, rūpestį…  Tiek jo sveikatos, tiek jo išvaizdos. O katinas arba katė Jums atsidėkos meile, kuri ir yra svarbiausias dalykas žemėje.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas