Asociatyvi nuotrauka,

Nuomonių telefonas

Kinologas su tarnybiniu šunimi į Ukmergę atvyktų tik išskirtiniais atvejais

Loreta EŽERSKYTĖ

Į redakciją kreipėsi garbaus amžiaus ukmergiškis, kuris papasakojo, jog nemažai kartų nukentėjo nuo vagišių: „Gyvenu vienas, kai tik išvykstu iš namų, grįžęs pamatau, jog kieme, sodelyje ar darže būta svetimų, ir kažko pasigendu. Jie skina mano uogas, išrauna, iškasa daržoves, pasisavina kitą derlių. Ne kartą pasitaikė, jog atrakino sandėliuko spyną ir išnešė įvairius daiktus, įrankius. Nors turiu įtarimų, kieno tai darbas, pranešti policijai bijau. O gal aš klystu ir apkaltinsiu niekuo dėtus žmones? Manau, kad čia labai padėtų kinologas su šunimi. Pagal pėdsakus šuniukas tuoj nuvestų pas kaltininkus. Tačiau išsiaiškinau, kad Ukmergės policija tokio šuns neturi. Nejau jis toks brangus, kad negalėtų įsigyti…“

Susisiekėme su Ukmergės rajono policijos komisariato viršininku Sauliumi Kazlausku. Pasak jo, komisariate kinologo etato neliko po 2015-2016 m. vykusios policijos reformos: „Dabar ši tarnyba centralizuota. Kinologijos valdyba priklauso Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centrui. Iš Vilniaus kinologas su tarnybiniu šunimi į Ukmergę gali atvykti tik išskirtiniais atvejais, tiriant nusikalstamą veiką.“

Viršininkas teigė suprantantis senjoro situaciją ir patarė jam įsigyti vaizdo stebėjimo kamerą, kuri užfiksuotų ir nufilmuotų po kiemą ar daržą šmirinėjančius nekviestus „svečius“. Kamerą dėl jos saugumo galima pastatyti tarkime namo viduje, prie lango. Šiuolaikinės technikos galimybės leidžia signalą apie įsibrovėlius gauti į telefoną, įrašytą vaizdą peržiūrėti nuotoliniu būdu ir pan.

Pašnekovas pripažino, jog vaizdo stebėjimo kameros – didelė paspirtis policijos pareigūnams, tiriantiems nusikaltimus, ieškantiems duomenų, įrodymų ir įtariamųjų. Užfiksuoti vaizdai dažnai padeda ne tik išaiškinti konkrečias nusikalstamas veikas, bet ir jų nebuvimą.

Vis tik komisariato vadovas į redakciją skambinusiam senjorui bei kitiems gyventojams, kurie nesijaučia saugūs, nukenčia nuo piktavalių žmonių, patiria nuostolių, kitais panašiais atvejais pataria kreiptis į policiją.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas