Iš kairės: M. Mikulinaitė, A. Mickūnaitė, R. Šošina.

Naujausi, Sportas

Šachmatininkų kovose – ukmergiškių sėkmė

Virginija SAVICKIENĖ

 

Tarptautinis šachmatų turnyras Lietuva–Izraelis, Ukmergė–Doha (Kataras) – apie tokius turnyrus iki pasaulinės pandemijos galima buvo tik pasvajoti, nes tokios šalys per toli, kad būtų galima surengti šachmatų turnyrus. Ir jei daug kam veiklas karantinas sustabdė, tai šachmatininkai surado naujų būdų ir galimybių dalyvauti įvairiuose tarptautiniuose turnyruose.

Balandžio 21 dieną įvyko pirmasis šachmatų čempionatas tarp Izraelio ir Lietuvos sportininkų. Per „Zoom“ platformoje vykusį renginio atidarymą dalyvius pasveikino Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė Nielsen. Turnyras buvo transliuojamas tiesiogiai internetu. Šachmatininkai rungėsi trijuose turnyruose, suskirstyti pagal reitingus. Sėkmė lydėjo C turnyre žaidusias Ukmergės sporto centro merginas: Rusnė Šošina iškovojo antrą vietą, Mėta Mikulinaitė buvo trečia.

Balandžio 29 dieną įvyko šachmatų kova tarp Ukmergės sporto centro ir Voltaire prancūzų vaikų vidurinės mokyklos, esančios Persijos įlankoje, Dohos mieste. Šioje mokykloje šachmatai yra pasirenkama pamoka visiems mokiniams nuo 7 iki 14 metų. Mokyklos šachmatų treneris ieškojo kontaktų visame pasaulyje, kad vaikai galėtų susipažinti su įvairiomis šalimis. Taip netikėtai surado ,,Juodojo rikio“ šachmatų klubą ir pakvietė vaikus sužaisti draugiškame turnyre. Čia sėkmė lydėjo Ukmergės sporto centro auklėtinius, geriausiai sužaidė Agnė Mickūnaitė, Tajus Augūnas, M. Mikulinaitė, Vladislava Sokolova ir Julius Stulginskis. Ir tai ne paskutinis turnyras, jau sutarėme, kad rugsėjo mėnesį vėl susitiksime prie virtualių šachmatų lentų.

Po ilgos pertraukos, gegužės 1 dieną, Šiaulių rajone įvyko šachmatų turnyras gyvai – Lietuvos jaunių vaikinų ir merginų iki keturiolikos metų komandinis čempionatas.

Ukmergės sporto centrui atstovavo A. Mickūnaitė, R. Šošina, M. Mikulinaitė. Turnyre dalyvavo dvylika mergaičių komandų iš Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio, Kauno, Telšių ir Vilkaviškio. Ukmergiškės pralaimėjo tik paskutiniame septintame rate Vilniaus antrai komandai. Bet iki tol puikus mergaičių žaidimas be pralaimėjimų joms garantavo trečiąją vietą. Nė vienos partijos turnyre nepralaimėjo A. Mickūnaitė, nors žaidė pirmoje – stipriausioje lentoje.

Jau daug metų komandinis čempionatas nesikeičia – komandoje visada dalyvauja trys mergaitės. Paskutinį kartą Ukmergės merginų komanda yra tapusi Lietuvos komandinio čempionato prizininke dar 1988 metais, kai rajoną garsino amžinatilsį trenerio Antano Molevičiaus merginų komanda: Asta Valčiukienė (Morkūnaitė), Inga Stikonienė (Railaitė), Virginija Savickienė (Noreikaitė) ir Kristina Levinskienė (Serapinaitė). Tais metais Lietuvos merginų iki šešiolikos metų čempionate ukmergiškės tapo čempionėmis, o iki keturiolikos metų – užėmė antrą vietą. Tad tikimės, kad ir Agnė, Rusnė, Mėta nesustos ir dar džiugins savo pergalėmis, kaip prieš daug metų trenerio A. Molevičiaus auklėtinės.

Iš kairės: A. Morkūnaitė, V. Noreikaitė, I. Railaitė.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas