Į pirmąjį užsiėmimą susirinko gausus jaunųjų dviratininkų būrys.

Naujausi, Sportas

Ukmergėje pradėjo veikti nauja sporto šaka

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Šią savaitę iškilmingai veiklą pradėjo naujai rajone įsteigtas vaikų ir jaunimo dviračių sporto būrelis. Jo iniciatoriais tapo Ukmergės dviračių klubas „VeloVilkmergė“, idėją įgyvendinti padėjo rajono savivaldybė ir „Šilo“ progimnazija. Į pirmąją treniruotę susirinko apie 40 jaunųjų dviratininkų.

Istorinio įvykio atidarymo ceremonijoje dalyvavo dviračių klubas „VeloVilkmergė“ nariai, viešosios įstaigos Dviračių akademija, rajono savivaldybės administracijos atstovai.

Ukmergėje ne vienam yra tekę pamatyti ryškia oranžine apranga išsiskiriantį dviratininkų būrį „VeloVilkmergė“. Tai grupė bendraminčių, susibūrusių populiarinti šį sportą. Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo šio klubo vadovas Raimondas Kaselis, ukmergiškiai jau ne vieneri metai bendrauja ir treniruojasi su Vilniuje veikiančios VšĮ Dviračių akademijos vadovu, buvusiu profesionaliu dviratininku Mariumi Bernatoniu.

Ukmergiškius sveikino M. Bernatonis ir R. Kaselis (dešinėje).

„Prieš pusmetį sulaukiau jo skambučio su pasiūlymu mūsų mieste įkurti dviračių sporto bazę, nes Dviračių akademija jau turėjo tokius būrelius Vilniuje, Alytuje, Šakiuose ir kituose miestuose, – apie šios iniciatyvos pradžią pasakojo R. Kaselis. – Tuomet ir ėmėme veikti – susitikome su savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėju Vaidotu Kalinu, vyr. specialiste Rasa Ragelyte-Kraucevičiene, Sporto centro direktoriumi Vitalijumi Martikoniu. Sulaukę pritarimo pradėjome ieškoti patalpų, trenerio. Palaikymą išreiškė ir rajono savivaldybės administracija, o „Šilo“ progimnazijos direktorius Darius Kaplūnas pasiūlė treniruotėms mokyklos stadioną ir patalpas. Ši vieta išties ideali dviračių sportui – įrengtas persirengimo ir sporto kompleksas, yra baseinas, miškas, trasos.“

R. Kaselis pasidžiaugė įgyvendintu pirmu klubo rimtu projektu ir dėkojo visiems pagalbininkams. Kad ši nauja sporto šaka Ukmergei buvo reikalinga, patvirtino ir norinčiųjų treniruotis gausa. Į dviračių būrelio užsiėmimus jau užsiregistravo apie 40 moksleivių. Su jais tris kartus per savaitę dirbs Dviračių akademijos trenerė, ukmergiškė Justina Tiškuvienė. Į pirmąją treniruotę susirinko įvairaus amžiaus vaikai, vėliau jie sportuos grupėmis – 8-12 metų ir 12–15 metų.

Su veiklos pradžia susirinkusiuosius sveikino rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas V. Kalinas, „Šilo“ progimnazijos direktorius D. Kaplūnas, Dviračių akademijos vadovas M. Bernatonis, klubo „VeloVilkmergė“ nariai. Jie visiems išdalino oranžines kepuraites bei klubo lipdukus.

Jauniesiems dviratininkams linkėta gerų startų bei tapti aukšto meistriškumo sportininkais, garsinančiais Ukmergę.

Registracija į treniruotes tebevykdoma adresu: https://dviraciuakademija.lt/akademija-vaikams-ukmerge/

AUTORĖS nuotr.

Dviračių būrelio iniciatoriai – klubas „VeloVilkmergė“.

Striukės moterims

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Jonas :
    Šaunuoliai

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas