Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kokius elementus apima mažoji architektūra?

Mažoji architektūra – išgirdę šią frazę dalis žmonių ne juokais suglumsta, kadangi nežino, kas tai ir kokius elementus ji paima. Taigi, kviečiame sužinoti apie mažąją architektūrą daugiau bei susipažinti su jai priklausančiais elementais:

  • Šiukšlinės

Ten, kuri lankosi žmonės, ten ir dėl įvairios jų veiklos, susikaupia atliekos, šiukšlės, Vienas mažosios architektūros elementų yra šiukšlinės, kuris drąsiai galima sakyti yra vienas svarbiausių siekiant užtikrinti nepriekaištingą viešųjų erdvių švarą ir tvarką.

  • Suoliukai

Visai nesvarbu, apie kokias erdves kalbėsime ypač jaukų bei nediduką skverą ar jaukią aikštę, bet kokiu atveju, šiose zonose besilankantys žmonės svajoja ne tik apie sveikatai naudingus pasivaikščiojimus ar bėgiojimus ar monotonišką stovėjimą, bet ir apie jaukų pasėdėjimą. Šiuo atveju geriausiai pravers dar vienas mažosios architektūros atributas suoliukas.

  • Dviračių stovai

Į viešąsias erdves žmonės atvyksta ne tik pėsčiomis, bet ir dviračiais. Na, o tokiu atveju, tenka galvoti ir apie tai, kur juos saugiai palikti. Vis dėlto, jei erdvėje, kurioje jūs lankysitės, bus ir dar vienas mažosios architektūros elementas – dviračių stovas, klausimo spręsti, kur saugiai pastatyti dviratį, tikrai neteks.

  • Gėlių vazonai

Iš viešųjų erdvių tikimąsi labai daug – ne tik galimybės pasivaikščioti, pabėgioti ar ramiai pasėdėti ir kvėpuoti grynu oru, bet ir pasidžiaugti estetiškai dekoro elementais. Dauguma žmonių sako, kad nėra nieko gražiau už gėles. Žinoma, jos būna sodinamos į dirvožemį, tačiau, jei bus pasitelktas ir dar vienas mažosios architektūros elementas – gėlių vazonas, vaizdas bus dar patrauklesnis.

  • Suolų ir staliukų komplektai

Gausioms kompanijos puikiu prieglobsčiu taps suolų ir staliukų komplektai.

Kaip matyti, visi mažajai architektūrai priklausantys elementai, kuria gražesnį, patogesnį mūsų gyvenimą.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas