Kadangi nėra šaligatvio, pėstiesiems tenka eiti Vilkmergėlės gatvės važiuojamąja dalimi.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Gatvė išasfaltuota, tačiau gyventojai nepatenkinti

Genovaitė KAZIELIENĖ

Į redakciją kreipęsis vyriškis pasidžiaugė, kad buvo naujai išasfaltuota Vilkmergėlės gatvė. Tačiau, anot jo, dėl to kilo ir problemų: „Dabar gatvė pasidarė lyg lenktynių trasa – jei anksčiau vairuotojai duobėtu keliu važiuodavo lėtai, vengdami laužyti automobilius, dabar lekia lyg patrakę. Kadangi šaligatviai nebuvo įrengti, pėstiesiems, kurių nemažai – į mokyklas einantys moksleiviai, saugantis pravažiuojančių mašinų tenka „lipti ant tvorų“. Gatvės pakraščiuose tvarkytojai papylė žvyro, kuris lyjant lietui slenka žemyn. Neišasfaltuoti ir įvažiavimai į kiemus, tad norint į juos patekti, tenka eiti per purvą.“

Ukmergiškis teiravosi, ar nebūtų galima pastatyti ženklų, kad gatve leidžiama važiuoti iki 20 kilometrų per valandą greičiu, arba įrengti „gulinčius policininkus“. Taip pat jis norėjo sužinoti, ar gyventojai patys privalo išasfaltuoti privažiavimus į kiemus, ar tai turėjo būti padaryta rekonstruojant gatvę.

Savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė Daiva Zimblienė atsakė, kad šis klausimas buvo svarstytas dar 2017 metais Saugaus eismo komisijos (SEK) posėdyje. „Manome, jog greičio ribojimo ženklas nieko neišspręs, nes gatvė nėra intensyviai pravažiuojama, ja naudojasi tik aplinkiniai gyventojai. Gatvės sklypo riba toje vietoje beveik sutampa su asfalto danga, todėl esamos nuovažos į sklypus nebepatenka į gatvės ribas, o savivaldybė negali įrenginėti nuovažų privačiuose sklypuose. Be to, įrengus greičio ribojimo kalnelį, gali padidėti triukšmo lygis gatvėje, ypatingai tokioje siauroje. 2017 metais svarstydama Vilkmergėlės gatvės gyventojų pareiškimą SEK nutarė jų paprašyti patikslinti pageidaujamos greičio mažinimo priemonės įrengimo vietą ir pristatyti aplinkinių namų gyventojų sutikimą dėl jos įrengimo. Deja, jokių patikslinimų ir kitų prašymų nebuvo gauta“, – patikino savivaldybės atstovė.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Gyventojas :
    Tai kad nieks nelaksto.O del asfalto-dziaugiames,gera,kad neber duobiu.Aciu

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas